سپید_حساب_ویرا

اظهارنامه اشخاص حقیقی

اظهارنامه اشخاص حقیقی

فهرست مطالب

 

نکاتی که برای ثبت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی ۹۷ باید بدانید

پرشین تکس

با نزدیک شدن به پایان خردادماه ۹۸، به موعد ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی ۹۷ می رسیم.

 پایان خرداد ۹۸ موعدی که تمامی صاحبان مشاغل باید اقدام به تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی خود کنند. برخی از صاحبان مشاغل این کار را به یک مشاور مالیاتیمی سپارند و برخی دیگر بدون استفاده از مشاوره مالیاتی، شخصاً اقدام به ارسال آن می کنند. اگر شما جزو دسته دوم هستید، بهتر است نکاتی کوچک اما مهم درباره اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی بدانید.

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول، دوم و سوم

قانون مالیات های مستقیم، اشخاص حقیقی را به سه گروه تقسیم کرده و برای هر یک تکالیف جداگانه ای در نظر گرفته است. اولین گام برای پر کردن اظهارنامه مالیاتی، دانستن این است که در کدام یک از این گروه ها جای می گیرید.

به طور خلاصه اگر درآمد سالیانه شما بیش از سه میلیارد تومان باشد، در گروه اول، اگر بین یک تا سه میلیارد تومان باشد در گروه دوم و اگر کمتر از یک میلیارد تومان باشد در گروه سوم جای می گیرید. البته این تعریف کلی قانون است. جهت اطمینان از گروه مالیاتی خود، حتماً از یک مشاوره مالیاتی کمک بگیرید. حتی استفاده از یک مشاوره مالیاتی رایگان آنلاین یا تلفنی هم می تواند شمارا در این زمینه یاری کند.

پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی

برای ارسال اظهارنامه مالیاتی دیگر نیازی به دانلود فرم اظهارنامه مالیاتی و پر کردن آن به صورت کاغذی ندارید. چند سالی است که اظهارنامه الکترونیکی در وب سایت سازمان امور مالیاتی در دسترس است و با کمک یک مشاور مالیاتی به راحتی می توانید بدون مراجعه به ادارات مالیاتی، اظهارنامه مالیاتی خود را پرکرده و به صورت اینترنتی ارسال کنید. برخی شرکت های مشاوره مالیاتی این خدمات را حتی به صورت غیرحضوری انجام می دهند.

جرایم دیرکرد ثبت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی

همان طور که ابتدای یادداشت آورده شد، ۳۱ خردادماه ۹۸ آخرین موعد ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی ۹۷ است. در صورتی که در ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی خود تأخیر کنید، مجبور به پرداخت جریمه ۳۰ درصدی خواهید شد.

استفاده از مشاوره مالیاتی برای اظهارنامه اشخاص حقیقی

برای رهایی از تمام اما و اگرهایی که پیش ازاین نوشته شد، بهتر است با بهره گیری از مشاوره مالیاتی، تمامی ریسک های مالیاتی را از خود دور کنید.

سازمان امور مالیاتی کشور، در راستای توسعه خدمات الکترونیکی جهت خود اظهاری مودیان مالیاتی، اظهارنامه را در این سامانه قرار داده است که مودیان محترم مالیاتی، پس از ثبت نام در سامانه ثبت نام الکترونیکی می بایست نرم افزار مذکور را دانلود و پس از تکمیل اظهارنامه، اقدام به ارسال نمایند.

اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی در دو قالب اظهارنامه انفرادی و مشارکتی قابل تسلیم می باشد که بسته به شرایط واحد کسبی می بایست اطلاعات لازم در سامانه ثبت نام وارد شود. با وارد نمودن اقلام خواسته شده در نرم افزار، اطلاعات هویتی و واحد کسبی شخص حقیقی از سامانه ثبت نام دریافت و در اظهارنامه نمایش داده می شود.

نکته مهم: تاریخ تسلیم  تا پایان خردادماه می باشد.

تسلیم اظهارنامه با استفاده از اطلاعات ثبت نام امکان پذیر می باشد بنابراین ضروری است مودیان نسبت به تکمیل ثبت نام، رفع ایرادات احتمالی این مرحله از طریق سامانه ثبت نام  اقدام نمایند. اطلاعاتی که از این سامانه دریافت می شوند، غیرقابل ویرایش است به همین خاطر می بایست پس از ویرایش اطلاعات و تایید آن جهت بروزرسانی اطلاعات در سامانه اظهارنامه مالیاتی ازگزینه دریافت اطلاعات هویتی استفاده نمایید.

در خصوص واحدهای مشارکتی تنها تکمیل یک اظهارنامه کافی است و نیازی به ارایه اظهارنامه انفرادی به تفکیک شرکاء نمی باشد. اطلاعات شرکاء در واحدهای مشارکتی از سامانه ثبت نام الکترونیکی بارگزاری خواهد شد لذا در صورت عدم ثبت اطلاعات لازم (از جمله اطلاعات شرکاء…) می بایست شریک اصلی نسبت به تکمیل اطلاعات در سامانه ثبت نام اقدام نماید.

قبل از ارسال، نسخه پیش نویس تکمیل شده را از سیستم دریافت و به دقت بررسی فرمایید. در ادامه اقدام به ارسال، که نهایی و قطعی تلقی می گردد نمایید. ارسال الکترونیکی اظهارنامه به منزله تسلیم قانونی اظهارنامه تلقی خواهد گردید و نیازی به ارائه اظهارنامه چاپ شده به اداره امور مالیاتی ذیربط نخواهد بود.

مودیانی که اظهارنامه خود را با امضای الکترونیکی ارسال می نمایند، در صورتی که پیغام خطا دریافت می نمایند می بایست اطمینان حاصل نمایند که وکالتنامه مالیاتی آنها در دفاتر اسناد رسمی ثبت شده و همچنین گواهی الکترونیک آنها اعتبار تاریخی دارد.

مراحل ثبت و ارسال اظهارنامه های مالیاتی به شرح زیر می باشد:
• حصول اطمینان کاربر از اتصال رایانه به اینترنت
• مراجعه به سامانه عملیات الکترونیکی مودیان و دانلود اظهارنامه مربوطه
• نصب نسخه نرم افزار اظهارنامه مالیاتی
• ورود اطلاعات درخواستی در نرم افزار اظهارنامه مربوطه
• دریافت اطلاعات هویتی مودی از سامانه ثبت نام الکترونیکی
• تکمیل  جداول اطلاعاتی و مالی توسط مودیان

• چاپ و بررسی نسخه پیش نویس
• ارسال اطلاعات به سازمان امورمالیاتی کشور
• دریافت کدرهگیری
• صدور الکترونیکی قبض مالیاتی
• امکان پرداخت الکترونیکی قبض مالیاتی

صدور قبض مالیاتی مودیان
مودیان حقیقی می توانند هنگام ارسال اطلاعات اظهارنامه خود، از طریق نرم افزار اقدام به درخواست صدور قبض مالیاتی نموده، که از طریق لیست قبوض الکترونیکی مرتبط با اظهارنامه قابل رویت و پس از چاپ قبض مالیاتی می توانند از طریق بانک یا  سامانه پرداخت الکترونیکی مالیاتاقدام به پرداخت نمایند.

این صفحه را به اشتراک بگذارید .

به این مطلب امتیاز دهید .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

تماس با سپید حساب ویرا

حسابداری تولیدی سپیدار

بسته تولیدی سپیدار

  •  کاهش اتلاف مواد اولیه در خط تولید
  • کنترل خروج مواد اولیه از انبار
  • کنترل ورود محصولات به انبار محصول
  • تعیین حداقل و حداکثر موجودی هر کالا
دسته بندی های بلاگ