مدیر بد نباشید
مدیر بد باعث می شود که کارمندان از بروز هر خطایی بترسند. درخواست های مدیران بد، غیرمنطقی و انتظاراتش غیر قابل دسترسی است.
استدلال این دسته از مدیران، این است که زمانیکه شما مسئول کاری هستید، باید آرامش خود و کارکنانتان را از بین ببرید و کارمندانتان را بیشتر و سخت تر از آنچه فکر می کنید، می توانند، تحت فشار قرار دهید.
و این چیزی است که میزان فروش، محصول، ایده های نو، یا هر چیزی که کسب وکار شما به آن احتیاج دارد را کاهش می دهد.
شاید بهترین مثالی که برای این دسته از مدیران می توان گفت، استیو جابز موسس کمپانی اپل است. او برای رسیدن به رویاهای خود بیش از حد می جنگید و گاهی با کسانی که با او کار می کردند، بدرفتاری می کرد!!!
یک گزارش جدید در مجله وال استریت نشان می دهد باید از مدل اجرایی جابز جلوگیری کرد. این تحقیق پیشنهاد می کند که مدل های مدیریتی مدیران مشهور، صرفاً به معنای خوب بودن آن مدل ها نیست. مدل هایی مانند ددلاین های کوتاه، تهدید شغل افراد و القای حس عدم امنیت شغلی، تصمیمات دیکتاتوری و تشویق های منفی از جمله روش های اجرایی مدیران بد است.
بر اساس آخرین تحقیقاتی که بر روی کارمندانی که با مدیران بد کار می کنند، انجام شده؛ مشخص گردید که رفتارهای بد مدیران منجر به عدم تفکر خلاق، انتخاب های ضعیف و نتایج منفی در هر کاری می شود، حتی اگر کارمند، یک فرد متخصص و حرفه ای باشد.
استیو جابز یک مدیر بد بود؟
در مورد جابز چه می دانید؟ در مورد لری پیج و مارک زاکربرگ چه؟ آیا آن ها به عنوان حامی افراد شناخته می شوند؟ آیا به تصمیمات گروهی اهمیت می دهند؟ نه واقعاً
جابز یکبار یکنفر را در جلوی بقیه افراد شرکت اخراج کرد و لری پیج موسس گوگل هم، عیناً همین کار را انجام داد فقط فرقش این بود که گروهی از کارمندان را یکجا با هم اخراج کرد.
موضوعی که در مورد همه این مدیران سرشناس صدق می کند این است که آن ها افرادی نابغه هستند، با ایده های چند میلیارد دلاری. اما خب در واقع می توان گفت در بین مدیران هم استثناهایی وجود دارد که آن ها را تبدیل به مدیران مطرح، معروف و محبوب کرده است!!!
چگونه مدیریت کنیم؟
بهترین کاری که می توانید انجام دهید حداقل نگاهی به خود است. در انتهای روز و یا هفته از خودتان بپرسید آیا شما یک مدیر بد هستید؟ آیا بر سر کارمندانتان فریاد می زنید و یا با آن ها رفتاری سرزنش آمیز برای خطاهایی که بی تقصیر هستند؛ دارید؟
تلاش کنید که به کارمندان بازخوردهای مثبت و ادامه دار بدهید. اگر به طور مستمر بازخوردهای منفی در مورد کاری که انجام می دهند، می گویید؛ زمان آن فرا رسیده که دو تا سوال را از خودتان بپرسید:
۱) چرا آن ها در شرکت شما کار می کنند؟
۲) برای چه آن ها را استخدام کردید؟
تحقیقات نشان می دهد که اگر شما با کارمندانتان بدرفتاری کنید در آینده آن ها حتی کارهایی که به آن مسلط اند را بد انجام خواهند داد. به کارمندانتان باور داشته باشید و بدانید که آن ها همواره در تلاشند که بهترین باشند. به خودتان نیز یادآوری کنید که بهترین تصمیمات را برای استخدام گرفته اید و در نهایت به نتایج بنگرید.
حتی جابز با آنکه یک مدیر بد رفتار بود اعتقاد داشت که: “من خوش بین هستم و معتقدم که انسان ها شریف و غرورآفرین هستند. البته بعضی افراد واقعاً از بقیه باهوش ترند. من دیدگاه بسیار خوش بینانه ای نسبت به افراد دارم.”
نشانه های رفتاری یک مدیر بد چیست؟
یک مدیر بد معمولاً نشانه های زیر را در رفتارهای خود دارد:
- اتهام نادرست زدن به کارمندان
- خیره شدن، زل زدن، و ترساندن غیرکلامی و نشان دادن دشمنی خود
- تحقیر کردن احساسات و افکار افراد
- استفاده از رفتار خاموش برای نادیده گرفتن فرد در محل کار
- انتقاد خشن و مداوم از فرد
- رفتار غیرمحترمانه
- سوءاستفاده از فرایند ارزیابی با دروغ گفتن درمورد عملکرد فرد
- اعتراض برای انجام ندادن دستورات
- سو استفاده از اطلاعات محرمانه در مورد فرد
- تلافی کردن بعد از عنوان کردن شکایت از طرف یکی از کارمندان
- تبعیض گذاشتن
- عدم توجه حقوق کار در مورد کارمندان
برای مقابله با مدیر بد چه باید کرد؟
اگر مدیرتان یک مدیر بد است، بهتر است از کسی حمایت بگیرید.
اگر مدیرتان واقعاً غیرقابل کنترل است و اذیتتان می کند از همکاران، سایر مدیران و یا حتی نیروهای بیرون شرکت کمک بگیرید. برای مقابله با مدیر بد شما نیاز به پشتیبانی دارید. اگر نمی توانید مستقیم با مدیر بد رفتارتان برخورد کنید، به یک مدیر سطح بالاتر مراجعه کنید و مشکلاتتان را عنوان کنید. صادق باشید و نمونه هایی از رفتارهای آزاردهنده او را عنوان کنید. با کمک و حمایت بیرونی احتمال رهایی از این وضعیت بیشتر خواهد بود. اگر همه این راه ها با شکست مواجه شد، احتمالاً باید به دنبال کار دیگری باشید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
آموزش تصویری استعلام بدهی مالیاتی
34 بازدید
-
مشمولان ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی
86 بازدید
-
آموزش ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی
106 بازدید
-
آموزش 2 روش ساخت گواهی امضای الکترونیکی CSR
116 بازدید
-
با 9 مزیت حسابداری سپیدار تحت وب آشنا شوید
153 بازدید
-
اتصال سپیدار به سامانه مودیان مالیاتی
544 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید