معرفی صندوق
۱- معرفی صندوق :
معمولا در موسسات مختلف ، صندوق یا صندوق هایی جهت نگهداری وجوه نقد واسناد بهادار وجود دارد . از صندوق های وجوه نقد برای دریافت ها و پرداخت های فوری با مبالغ كم استفاده می شود و برای موجودی آن سقفی در نظر گرفته می شود و مازاد آن به حساب های بانكی موسسه واریز می شود . صندوق دار مجاز به خارج كردن موجودی نقد و اسناد بهادار نزد صندوق از موسسه نمی باشد و هر ورودی و خروجی وجه نقد و اسناد بهادار بر اساس قبوض مختلف صورت می گیر د . چنانچه در موسسه موجودی نقد ارزهای مختلف نگهداری شود ، برای كنترل بهتر حساب ها معمولا حساب موجودی نقد هر ارز را در حساب های مختلف نگهداری می كنند .
پس از ورود به سیستم در منوی سمت راست ، وارد قسمت عملیات بانكی شده و در قسمت عملیات روی گزینه “صندوق جدید” كلیك كنید .
فرمی كه در اختیار شما قرار میگیرد ، در صفحه اطلاعات اصلی ، اطلاعات مورد نیاز را وارد كنید.
جهت ورود اطلاعات ، موارد و نكات زیر را مدنظر داشته باشید :
۱- ورود اطلاعات “عنوان” و در صورت استفاده از امكانات زبان دوم در سیستم ، “عنوان (۲)”اجباری است .
۲- با ورود اطلاعات “عنوان” و همچنین در صورت استفاده از امكانات زبان دوم در سیستم ، با ورود اطلاعات “عنوان (۲)” ، سیستم به صورت خودكار “عنوان تفصیل” و “عنوان تفصیل (۲)”را با عنوان صندوق نمایش خواهد داد .
۳- “حساب تفصیل” اجباری است . در صورتی كه در “قسمت تنظیمات/روش شماره گذاری صندوق” را به صورت دستی انتخاب كرده باشید ، “حساب تفصیل” فعال بوده و شما می توانید كد تفصیلی را به صورت دستی وارد نمایید و در صورت وارد ننمودن كد تفصیلی ، هنگام ذخیره اطلاعات سیستم به صورت خودكار ، كد تفصیل اختصاص خواهد داد. ولی در صورتی كه در “قسمت تنظیمات/روش شماره گذاری صندوق” را به صورت خودكار انتخاب كرده باشید ، حساب تفصیل فعال نبوده و سیستم به صورت خودكار به صندوق جدید ، كد تفصیل اختصاص خواهد داد.
۴- در همه جای سیستم هر جا نیاز به مشاهده ، نمایش یا انتخاب صندوق باشد ، اطلاعات “كد تفصیلی” ، “عنوان صندوق” و “موجودی”به عنوان مشخصات صندوق نمایش داده میشوند .
۵- اطلاعات “عنوان تفصیل” و “حساب تفصیل” وارد شده برای “صندوق های” مختلف نمیتوانند تكراری باشند .
۶- اطلاعات “عنوان تفصیل (۲)” وارد شده برای “صندوق های” مختلف نمیتوانند تكراری باشند .
۷- ورود “ارز” برای صندوق اجباری است . هنگام معرفی صندوق جدید سیستم به صورت پیش فرض ، ارز پایه را نمایش می دهد و شما می توانید ارز مورد نظر خود را برای صندوق انتخاب نمایید و با انتخاب ارزی به غیر از ارز پایه ، نرخ ارز فعال شده و می توانید نرخ ارز را به صورت دستی و یا از طریق كلید
آخرین نرخ را وارد نمایید .
۸- در صورتی كه در تاریخ معرفی صندوق ، صندوق مورد نظر مانده اولیه ای دارد ، می توانید در قسمت “موجودی اولیه” آن را وارد نمایید .
۹- ورود “تاریخ افتتاح” اجباری است . سیستم به صورت پیش فرض آخرین روز سال مالی قبل را نمایش می دهد و شما می توانید با زدن كلید تاریخ را خالی نموده و تاریخ را به صورت دستی وارد نمایید و یا با زدن كلید
“تاریخ” با تاریخ روز پر خواهد شد .
۱۰- انتخاب گزینه “فعال” برای یك صندوق ، موجب می شود بتوانید از این صندوق در سیستم استفاده كنید . در صورت غیر فعال بودن یك صندوق ، امكان مشاهده و صدور اسناد جدید برای این صندوق در سیستم وجود نخواهد داشت . ولی می توانید اسنادی كه قبلا صادر شده را مشاهده كنید و یا گزارش های مربوط به آن صندوق را تهیه نمایید .
۱۱- یك صندوق در صورتی قابل حذف خواهد بود كه از این صندوق در قسمتهای دیگر سیستم هیچ استفاده ای نشده باشد. در صورت استفاده از این صندوق در سایر قسمتهای سیستم ( مثلا در رسید دریافت یا …) ، ابتدا باید آن اطلاعات را از سیستم حذف شوند تا بتوان صندوق را حذف كرد . در صورتیكه اطلاعات وابسته به صندوق قابل حذف نیستند ولی نمی خواهید دیگر از این صندوق در سیستم استفاده كنید ، باید این صندوق را غیر فعال كنید .
۱۲- در صورتیكه برای كاربر ، حقوق دسترسی ویرایش اطلاعات صندوق تعریف شده باشد ، كلیه اطلاعات تعریف صندوق به غیر از “ارز” و “موجودی اولیه” (در صورت صدور سند عملیات اول دوره) در هر شرایطی امكان پذیر است .
۲- یادداشت و اطلاعات تكمیلی :
برای مشاهده نحوه استفاده از قسمتهای “یادداشت” و “اطلاعات تكمیلی” ، به راهنمای قسمتهای عمومی سیستم مراجعه نمایید .
دیدگاهتان را بنویسید