...
0
سبد خرید خالی است.

معرفی خدمات مالی شرکت حسابداری سپید حساب ویرا

 در دنیای امروز گسترش فعالیت های اقتصادی و مالی در داخل کشور و در عرصه ی بین الملل موجب پدید آمدن نیاز های متفاوتی در بازار کار و سرمایه شده است و سرمایه داران ، شرکت ها و افراد فعال در این حوزه نیازمند کسب اطلاعتی دقیق و به کارگیری راهکارهای صحیح برای بررسی ، کنترل و ثبت مطالبات مالی خود هستند . در گذشته ، سازمان های دولتی با بخش های خصوصی قسمت هایی با عنوان واحد حسابداری داشتند که با توجه به حجم کارها و میزان وابستگی افرادی را به عنوان حسابدار یا کارشناس مالی در این واحد ها به استخدام در می آوردند  ، اما امروزه با به وجود امدن تغییرات زیادی در نوع فعالیت و نحوه کارکرد شرکت ها و موسسات مختلف ، به منظور بررسی فعالیت های مالی معمولا این کار برون سپاری می گردد . قطعا این روش ، روشی بسیار دقیق خواهد بود  و ضمن ایجاد شرکت حسابداری و محول کردن امور مالی به آن موجب می گردد که جلساتی به منظور هماهنگ سازی روال کار برگزار شود.(۰۲۱۵۸۱۹۴۰۰۰)

 

مشاوره مالی و مالیاتی

با تجربه و تخصص خود در زمینه حسابرسی ، ما تمامی خدمات حسابرسی را برای شما ارائه می دهیم

خدمات حسابداری برای شرکت ها

شرکت های بازرگانی ، پیمانکاری ، تولیدی و صنعتی و  حتی فروشگاه های کوچک ، هر کدام نیاز های مالی خاص خود را دارند . این نیاز ها بستگی به محدوده فعالیت ، مراودات مالی ، تعداد پرسنل و نوع فعالیت (واردات یا صادرات) دارد و ممکن است درجه ای از پیچیدگی را داشته باشد.

خدمات حسابرسی

برای کسب اطلاعات دقیق و به روز و همچنین اتخاذ تصمیمات بهینه ، مشاوره مالی و مالیاتی بسیار مهم است. ما بهترین مشاوره را ارائه می دهیم .

تهیه لوایح اعتراضی و دفاعیه های مالیاتی

تهیه لوایح اعتراضی و دفاعیه های مالیاتی به منظور احقاق حقوق مالیاتی شرکتها مشاوره به مدیران موسسه جهت آمادگی حضور در  هیات های حل اختلاف مالیاتی و سایر ارکان عالی رسیدگی کننده پیگیری و استرداد اضافه پرداخت (طلب) مالیات شرکتهای پیمانکاری(پیش پرداختهای مالیاتی) از سازمان امور مالیاتی
بارگذاری

ما به عنوان یک شرکت حسابداری و حسابرسی فعال در ایران ، دارای تجربه و دانش کافی در زمینه ارائه خدمات حسابداری ، حسابرسی و مشاوره مالی هستیم و  با افتخار سطوح کیفیت اطلاعات مالی را اصلاح کرده و سیستم های مدیریتی را بهبود می بخشیم . همچنین با ارائه خدمات مالی با کیفیت و تضمین در خدمت کردن به متقاضیان ، برتر هستیم .

در مورد شرکت های حسابداری باید روش محاسبه مالیات ارزش افزوده (واحد خرید و فروش) حسابداری فروش و خرید ، محاسبه سود و زیان و هزینه های تمام شده را بدانند . همچنین ، خرید مواد اولیه و واردات از شرکت های خارجی نیز می تواند در این نوع شرکت ها به وجود آید و نیازمند آشنایی حسابداران با جزئیات آن باشد .

  • محاسبه مالیات و ارزش افزوده
  • حسابداری خرید و فروش
  • محاسبه سود و زیان و هزینه های تمام شده
  • محاسبه هزینه های تمام شده ، سود و ضرر ها

بر اساس شرایط قرارداد ، شرکت موظف است در صورت نارضایتی صاحب کار از نیروی اعزامی ، ظرف مدت یک هفته نیروی جدید را جایگزین کند . نیروی اعزامی حسابدار دارای بیمه تامین اجتماعی است و صاحب کار ملزم به پرداخت حق بیمه یا مالیات حقوق کارمند نخواهد بود .

در صورت رضایت صاحب کار ، شرکت حسابداری متعهد است تا پایان قرارداد ، شخص مورد نظر را تغییر ندهد . همچنین ، شرکت مسئولیت نظارت کامل بر رفتار و عملکرد نیروی اعزامی را بر عهده دارد .

نیروی اعزامی حسابدار تحت دستور و فرمان مدیریت مجموعه قرار دارد و ساعت کاری بر اساس خود شرکت صاحب کار تعیین می شود . همچنین ، حسابدار معرفی شده توسط شرکت حمایت و تضمین خواهد شد .

مهم است که در قرار داد شما کلیه حنبه های قانونی و حقوقی قرارداد را بررسی کنید ، شرکت های کوچک می توانند به منظور صرفه جویی در هزینه ها ، به جای استخدام نیروی حسابدار تمام وقت ، از موسسات مالی استفاده کنند و یک نیروی حسابداری پاره وقت را برای انجام امور حسابداری شرکت اعزام کنند . این نیروی پاره وقت می تواند به صورت پروژه ای و بر حسب نیاز شرکت فعالیت کند و علاوه بر انجام امور مالی ، مانند تهیه اظهار نامه و سایر امور مرتبط ، به شرکت کمک کند اما شرکت های بزرگ و با حجم مراودات مالی بالا می توانند علاوه بر داشتن واحد حسابداری داخلی ، از موسسات مالی به عنوان یک شخص بی طرف استفاده کنند . این موسسات مالی می توانند نقش نماینده و نظارت بر عملکرد واحد مالی شرکت را بازی کنند و با رصد خطاهای مالی و پیشگیری از بروز ضرر و زیان های عمده مالیاتی ، شرکتتان را یاری کنند .

توصیه می شود قبل از استقرار کادر و نماینده حسابداری ، نیاز ها و حجم کاری شرکتتان را دقیقا بررسی کنید و در نظر بگیرید که آیا نیاز به یک نیروی پاره وقت یا یک موسسه مالی برای نظارت بر عملکرد حسابداری شرکت دارید . همچنین ، در ساخت قرارداد ها و توافقات حسابداری ، به همکاری با وکیل متخصص در این حوزه توصیه می شود تا قرار داد شما به درستی و بدون دغدغه های قانونی امضا شود.

مطابق قانون ، ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی از وظایف صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی است . سامانه مودیان سامانه ای آنلاین و متعلق به سازمان امور مالیاتی است که در آن به مشمولات نظام مالیاتی کارپوشه ای اختصاص داده می شود تا تبادل اطلاعات مربوط به مالیات مودی از طریق کارپوشه بین سازمان مالیات و مودی انجام شود . همچنین امکان ارسال صورتحساب الکترونیکی نیز از طریق همین سامانه وجود دارد که به وسیله آن فروشندگان فاکتور های خرید خود را در سامانه بارگذاری می کنند و خریدار نیز لازم است که آن را تایید کند . این سامانه به منظور جلوگیری از فساد مالی ، راه و روش های تقلب مالی و فرار مالیاتی راه اندازه شده تا تمام اطلاعات مالیاتی مشمولان نظام مالی با دقت در آن تجمع شود .

بستن حساب ها و تهیه صورت های مالی

فعالیت های مالی هر شرکتی باید در هر دوره مشخص جمع آوری و به مدیران یا ارگان های درخواست کننده ارائه شود . گزارش فعالیت های مالی هر شرکت در دوره های مشخص صورت مالی نام می گیرد . تهیه صورت مالی باید طبق فرمت خاص صورت گرفته و کلیه قوانین و مقررات مالی در آن لحاظ شود .

برخی صورت های مالی که باید توسط واحد حسابداری شرکت ها تهیه شود مانند ترازنامه ، صورت سود و زیان ، صورت سود و زیان جامع ، صورت جریان وجوه نقد هستند . ترازنامه وضعیت مالی شرکت یا صاحب دارایی را در زمان تعیین شده نشان می دهد و صورت سود و زیان میزان درآمد و هزینه و سود زیان شرکت را در یک بازه مشخص نشان می دهد .

شرکت های خدماتی مالی و حسابداری می توانند در تهیه این صورت ها به بنگاه های اقتصادی کمک کرده و مشاوره دهد.

نظارت بر واحد مالی جهت کنترل اسناد حسابداری

ثبت و نگهداری اسناد چه به جهت داخلی چه به جهت ارائه به سازمان امور مالیاتی از اهمیتی ویژه ای برخوردار است . نگهداری فاکتور های خرید ، صدور فاکتور های فروش ، نحوه هزینه کرد سرمایه شرکت همه و همه در حفظ و نگهداری دارایی های موسسه جایگاه ویژه ای دارند . افرادی که در شرکت ها به این کار گمارده می شوند باید علاوه بر تخصص از تعهد و امانت داری و وجدان کاری هم برخوردار بوده و نظارت مستقیم هم بر آنها حاکم باشد .


دیگر خدمات مالی سپید حساب ویرا

  • خدمات مشاوره و تهیه و راه اندازی نرم افزار حسابداری مناسب برای سازمان شما
  • اعزام حسابدار پاره وقت تحت نظارت مستمر مدیر مالی
  • اعزام حسابدار مقیم تحت نظارت مستمر مدیر مالی
  • تهیه گزارشات مالی و مالیاتی و بیمه ای و گزارشات حسب نیاز سازمان شما
  • اعتراض و تعدیل مالیات و مالیات بر ارزش افزوده
  • شرکت در هیات های حل اختلاف مالیاتی و بیمه ای به همراه تهیه لوایح دفاعیه و جمع آوری مستندات و پیگیری پرونده های مالیاتی در مراحل دادخواهی
  • طراحی و اجرا و محاسبه بهای تمام شده
  • طراحی و پیاده سازی و استقرار سیستم مالی و حسابداری
  • هزینه یابی و کاهش هزینه های سازمان
  • تهیه صورت های مالی و اخذ گزارش حسابرسی
  • طراحی و پیاده سازی آیین نامه ها و دستورالعمل های داخلی سازمان و تعریف چارت سازمانی

حسابرسی صورتهای مالی

هدف این نوع حسابرسی این است که حسابرس بتواند درباره اینکه صورتهای مزبور از تمام جنبه های بااهمیت طبق استانداردهای حسابرسی تهیه شده است یا خیر. تایید وجود، ارزشیابی، مالکیت، کامل بودن و نحوه ارائه و افشا اهداف کلی حسابرسی اقلام مندرج در صورتهای مالی است.هدف اصلی این حسابرسی اعتباردهی به صورتهای مالی است. منظور از اعتباردهی، اظهار عقیده یا قضاوت شخص یا اشخاص مستقل و ذی‌صلاح نسبت به مطابقت تمامی جنبه‌های با اهمیت ادعاهای منعکس در صورت‌های مالی با معیارهای تعیین شده یعنی اصول حسابداری است. البته چنین اظهار نظر یا قضاوتی باید مبتنی بر شواهد معتبر و کافی باشد.

حسابرسی صورتهای مالی یکی از انواع خدمات اطمینان بخشی است. خدمت اطمینان بخشی، خدمتی است که طی آن حسابرس نظر خود را در باره حاصل ارزیابی یا اندازه گیری یک موضوع براساس معیارهای از پیش تعیین شده ، برای افزایش اطمینان استفاده کنندگان مورد نظر، اظهار می کند. مؤسسه با ارائه این خدمت موجب افزایش قابلیت اتکاء صورتهای مالی و مطلوبیت آن شده و به استفاده کنندگان صورتهای مالی (سهامداران، دولت، اعتبار کنندگان و …) اطمینانی معقول از صحت و درستی اطلاعات منعکس در صورتهای مالی ارائه می نماید. این خدمت از مهم­ترین خدمات اعتبار بخشی است.

تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده 

با عنایت به تصویب و ابلاغ قانون مالیات بر ارزش افزوده ، مودیان مشمول ثبت نام مکلفند بر اساس مفاد ماده (۲۱) قانون، اظهار نامه هر دوره مالیاتی را طبق دستورالعملی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین و اعلام میشود، حداکثر ظرف مدت یکماه و پانزده روز از تاریخ انقضا هر دوره به ترتیب مقرر تسلیم و مالیات متعلقه را پس از کسر مالیات هایی که طبق مقررات این قانون پرداخت کرده اند و قابل کسر میباشد، در مهلت مقرر مذکور به حسابی که توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی (خزانه داری کل کشور) تعیین و توسط سازمان امور مالیاتی کشور اعلام میگردد، واریز نمایند.

 

 

اخذ و تحریر دفاتر قانونی


دفاتر قانونی به دفاتر کل ، روزنامه و مشاغل گفته می شود که جهت ثبت روند و روال های مالی می بایست هر شرکت ،موسسه و یا سازمان که ملزم به پرداخت مالیات در حیطه ی کاری خود می باشد،از آنها استفاده کند . در راستای نظارت و جلوگیری از سو استفاده هایی نظیر حذف صفحات و یا افزودن صقحات به دفتر و یا کلا تعویض دفتر با یک دفتر جدید، قبل از شروع سال مالی ، شرکتها موظف به تهیه دفاتر قانونی برای سال جدید بوده که پس از مراجعه به مراکز پلمپ دفاتر، این دفتر توسط دولت مهر و امضا و صفحات آن پلمپ میشود. در دفاتر قانونی تمام روال ها و موارد مالی شرکت ثبت می گردد تا پس از تکمیل آن به اداره مالیاتی تحویل داده شود بدین ترتیب نکته بسیار مهمی که در اینجا بیان می شود تحریر دفاتر می باشد ، در صورتی که تحریر دفاتر مطابق با قوانین لازمه ثبت و در نظر گرفته شود ، محاسبه ی مالیات به صورت خود اظهاری صورت می گیرد ولی اگر در تحریر دفاتر قانونی از موارد لازمه در تحریر آنها استفاده نشود، مالیات به صورت علی الراس در نظر گرفته می شود . این نکته را همواره در تحریر دفاتر قانونی خود لحاظ نمایید که: **نگذارید هیچ گاه علی الراس شوید**در واقع با محاسبه مالیات به صورت علی الراس، اتفاقی که می افتد بدین گونه است که اظهارنامه مالیاتی شما مورد پذیرش اداره ی مالیاتی نمی باشد و یا شما از تحویل اظهار نامه ی مالیاتی خود، خودداری می نمایید که در این صورت مالیات شما به صورت علی الراس محاسبه می گردد . بنابراین تحریر دفاتر امری است مهم که می بایست در تحریر آن موارد لازم به دقت مورد بررسی قرار گیرد .

اظهارنامه مالیاتی



تشخیص مالیات بر درآمد مشاغل همواره با مشکلاتی توام و در تعیین و تشخیص مالیاتها ، عموماً شیوه «علی الراس» حاکم بوده‌است. مطالعه روند تکاملی تشخیص در نظام‌های گوناگون مالیاتی، گویای آن است که در نظام‌های پیشرفته مالیاتی، تشخیص مالیات توسط ماموران مالیاتی، جای خود را رفته رفته به شیوه خوداظهاری داده‌است.

 

تنظیم اظهارنامه مالیاتی



اظهارنامه مالیاتی، خلاصه‌ای از فعالیت‌های یک سال مالی شرکت یا شخص است که شامل درآمد، هزینه، سود خالص و… می‌باشد و باید جهت محاسبه مالیات در موعد مقرر به اداره‌ی دارائی “حوزه مالیاتی مربوطه” تسلیم گردد.

چه اشخاصی ملزم به تسلیم اظهارنامه مالیاتی می‌باشند؟

هر شخص حقیقی و حقوقی نسبت به تمام درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران بدست می‌آورند ملزم به تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی می‌باشند.

آیا شرکت‌های فاقد فعالیت یا شرکت‌های ثبت شده در مناطق آزاد هم باید اظهارنامه ارائه دهند؟

بله. تمام شرکت‌ها و موسسه‌ها (چه فعال و چه غیر فعال) طبق ماده‌ی ۱۰۵ قانون مالیات‌های مستقیم می‌بایست نسبت به تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند و در صورت عدم تسلیم اظهارنامه، از معافیت‌ها و بخشودگی‌های مالیاتی محروم می‌شوند.

سال مالی چیست؟

سال مالی هر شرکت از اول فروردین هر سال آغاز و تا پایان اسفند خاتمه می‌یابد، بجز سال مالی اول، که از تاریخ ثبت شرکت تا آخر اسفند همان سال می‌باشد.
نکته: سال مالی می‌تواند دوره مالی دیگری نیز باشد. (مانند اول مهر تا پایان شهریور)

زمان تسلیم اظهارنامه مالیاتی چه تاریخی می‌باشد؟

زمان تسلیم اظهارنامه مالیاتی هر سال، از ابتدای فروردین تا ۳۱ تیر سال بعد می‌باشد. بطور مثال اظهارنامه مالیاتی سال ۱۳۹۲ می‌بایستی از ابتدای فروردین تا ۳۱ تیر سال ۱۳۹۳ تسلیم اداره مالیاتی گردد.
توجه: بر اساس قانون جدید مالیاتی، از سال ۱۳۹۴ اظهارنامه مالیاتی باید از ابتدای فروردین تا ۳۱ خردادماه تسلیم اداره مالیاتی گردد.

چه شرایطی برای ارائه اظهارنامه مالیاتی لازم می‌باشد؟

تمام اشخاص حقوقی برای تسلیم اظهارنامه مالیاتی می‌بایست ابتدا تشکیل پرونده مالیاتی بدهند و کد اقتصادی (۱۲ رقمی) خود را دریافت نمایند. همچنین باید ثبت‌نام الکترونیکی کد اقتصادی ۱۶ رقمی را هم انجام داده باشند.

آیا عدم تسلیم اظهارنامه موجب جریمه مالیاتی می‌شود؟

بله. طبق ماده ۱۹۲ قانون مالیات‌های مستقیم عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی توسط اشخاص حقوقی و مشمولان بندهای الف و ب ماده ۹۵ قانون مالیات‌های مستقیم موجب تعلق جریمه‌ای معادل ۴۰% مالیات متعلقه می‌گردد و مشمول بخشیدگی نمی‌گردد. به طور خلاصه عدم تسلیم اظهارنامه موجب جریمه مالیاتی به شرح زیر می‌شود:
• عدم ارائه اظهارنامه توسط اشخاص حقوقی: ۴۰% مالیات متعلقه
• عدم ارائه ترازنامه یا حساب سود و زیان: ۲۰% مالیات متعلقه
• عدم ارائه دفاتر قانونی : ۲۰% مالیات متعلقه
• رد دفاتر مالیاتی: ۱۰% مالیات متعلقه

خدمات مالی و حسابداری شرکتها

سپید حساب ویرا شرکت ارائه دهنده خدمات حسابداری متشکل از تیمی قدرتمند از اعضای دائم انجمن حسابداران خبره ایران میباشد.

مدیریت مجموعه با تجربه چندین ساله و با این عقیده که امروزه در عرصه رقابتی اقتصادهای جهانی و ملی، استفاده از اطلاعات مالی و حسابداری مربوط، قابل اتکاء و مفید اساسی ترین وسیله تصمیم گیری برای واحدهای تجاری می باشد .

انجام کلیه امور حسابداری و مالی انواع شرکتها

ثبت اسناد حسابداری جاری – معوقه

ارائه سیستم مالی مناسب جهت شرکتهای جدیدالتاسیس یا شرکت های با سیستم مالی نامرتب

تنظیم صورتهای مالی اشخاص حقیقی و حقوقی و صورتهای مالی تلفیقی گروه شرکتها بر اساس استانداردها

تنظیم صورتهای مالی از روی اسناد و مدارک ناقص

تهیه صورتهای مالی فارسی به انگلیسی و انگلیسی به فارسی

تنظیم انواع گزارشات مدیریت و تجزیه و تحلیل انواع صورت‌های مالی

تهیه سایر گزارشات مالی و محاسباتی خاص

انجام عملیات اصلاح و بستن حساب ها

رفع اختلاف حساب با سایر شرکت ها با عملیات اصلاح حسابها

بررسی مسائل حل اختلاف مالی فیمابین شرکاء شرکت در سالهای جاری و گذشته

تدوین آیین‌نامه‌ها و دستورالعملهای مالی و کنترل داخلی و بهینه سازی سیستم های مالی

انجام امور انبارگردانی با نیروهای متخصص طبق اصول و استانداردهای حسابداری

اعزام نیروی حسابداری از حسابدار تا مدیر و مشاور مالی و مالیاتی با سوابق مفید

انجام بازرسی قانونی شرکتهایی که مطابق مفاد قانون تجارت ملزم به تعیین بازرس قانونی هستند

ارائه گزارشهای حسابرسی مورد نیاز بانکها و موسسات مالی و اعتباری جهت اعطای تسهیلات

تنظیم انواع گزارش ترازها بر اساس مدارک موجود و مدارک ناقص جهت دریافت وام بانکی

انجام حسابداری مربوط به انحلال شرکتهاو تهیه و تنظیم اظهارنامه های مربوطه

تهیه و تنظیم صورت های مالی

 

هدف ارائه صورتهای مالی

هدف‌ صورتهای‌ مالی‌ عبارت است‌ از ارائـه‌ اطلاعاتی‌ تلخیصی‌ و طبقه‌بندی‌ شده‌ درباره‌ وضعیت‌ مالی‌، عملکرد مالی‌ و انعطاف‌پذیری‌ مالی‌ واحد تجاری‌ که‌ برای‌ طیفی‌ گسترده‌ از استفاده‌کنندگان‌ صورتهای‌ مالی‌ در اتخاذ تصمیمات‌ اقتصادی‌ مفید واقع‌ گردد.

استفاده کنندگان از صورت های مالی

استفاده‌کنندگان‌ صورتهای‌ مالی‌ به‌ اشخاصی‌ اطلاق‌ می‌شود که‌ جهت‌ رفع‌ نیازهای‌ اطلاعاتی‌ متفاوت‌ خود ، از صورتهای مالی‌ استفاده‌ می‌کنند. تأمین‌ نیازهای‌ اطلاعاتی‌ تمام‌ استفاده‌کنندگان‌ توسط‌ صورتهای‌ مالی‌ امکان‌پذیر نیست‌ ولی‌ نیازهایی‌ وجود دارد که‌ برای‌ همه‌ استفاده‌کنندگان‌ مشترک‌ است‌ . بالاخص‌ همه‌ استفاده‌کنندگان‌ به‌ نوعی‌ به‌ وضعیت‌ مالی‌ ، عملکرد مالی‌ و انعطاف‌پذیری‌ مالی‌ واحد تجاری‌ علاقه‌مند هستند . اعتقاد براین‌ است‌ که‌ هرگاه‌ صورتهای‌ مالی‌، معطوف‌ به‌ تأمین‌ نیازهای‌ اطلاعاتی‌ سرمایه‌گذاران‌ باشد ، اکثر نیازهای‌ سایر استفاده‌کنندگان‌ را نیز در حد توان‌ برآورده‌ می‌کند . به‌عبارت‌ دیگر اطلاعات‌ تهیه‌ شده‌ برای‌ سرمایه‌گذاران‌ ، به‌ عنوان‌ یک‌ مرجع‌ اطلاعاتی‌ برای‌ سایر استفاده‌کنندگان‌ نیز مفید است‌ چرا که‌ اینان‌ می‌توانند اطلاعات‌ مشخص‌تری‌ را که‌ در معاملات‌ خود با واحد تجاری‌ بدست‌ می‌آورند با این‌ مرجع‌ اطلاعاتی‌ بسنجند .

 

استفاده کنندگان از صورت های مالی به شرح ذیل می باشند :
۱- سرمایه‌گذاران

۲- اعطاکنندگان‌ تسهیلات‌ مالی‌

۳- تأمین‌کنندگان‌ کالا و خدمات‌ و سایر بستانکاران‌

۴- مشتریان‌

۵- کارکنان‌ واحد تجاری‌

۶- دولت‌ و مؤسسات‌ دولتی‌

۷- جامعه‌ به‌طور اعم‌

۸- سایر استفاده‌کنندگان‌

مسئولیت صورت های مالی 

 

مدیریت‌ واحد تجاری‌ مسئول‌ تهیه‌ و ارائـه‌ صورتهای‌ مالی‌ می‌باشد. مدیریت‌ به‌ شکل‌ و محتوای‌ صورتهای‌ مالی‌ علاقه‌مند است‌ زیرا این‌ صورتها ابزار اصلی‌ انتقال‌ اطلاعات‌ مالی‌ در مورد واحد تجاری‌ به‌ اشخاص‌ خارج‌ از آن‌ است‌. مدیریت‌ از اطلاعات‌ اضافی‌ در انجام‌ وظایف‌ برنامه‌ریزی‌، تصمیم‌گیری‌ و کنترل‌ کمک‌ می‌گیرد و قادر است‌ شکل‌ و محتوای‌ چنین‌ اطلاعات‌ اضافی‌ را در راستای‌ رفع‌ نیازهای‌ خود تعیین‌ کند. گزارش‌ چنین‌ اطلاعاتی‌ خارج‌ از دامنه‌ کاربرد این‌ مجموعه‌ است‌. معهذا اطلاعات‌ مندرج‌ در صورتهای‌ مالی‌ منتشره‌ بایستی‌ با اطلاعات‌ مورد استفاده‌ مدیریت‌ جهت‌ ارزیابی‌ وضعیت‌ مالی‌، عملکرد مالی‌ و انعطاف‌پذیری‌ مالی‌ واحد تجاری‌ در تضاد نباشد.

وضعیت‌ مالی‌، عملکرد مالی‌ و انعطاف‌پذیری‌ مالی‌ 

 

اتخاذ تصمیمات‌ اقتصادی‌ توسط‌ استفاده‌کنندگان‌ صورتهای‌ مالی‌ مستلزم‌ ارزیابی‌ توان‌ واحد تجاری‌، جهت‌ ایجاد وجه‌ نقد و زمان‌ و قطعیت‌ ایجاد آن‌ است‌. ارزیابی‌ توان‌ ایجاد وجه‌ نقد از طریق‌ تمرکز بر وضعیت‌ مالی‌، عملکرد مالی‌ و جریانهای‌ نقدی‌ واحد تجاری‌ و استفاده‌ از آنها در پیش‌بینی‌ جریانهای‌ نقدی‌ مورد انتظار و سنجش‌ انعطاف‌پذیری‌ مالی‌، تسهیل‌ می‌گردد.

  • الف ) وضعیت‌ مالی‌ یک‌ واحد تجاری‌ دربرگیرنده‌ منابع‌ اقتصادی‌ تحت‌ کنترل‌ آن‌، ساختار مالی‌ آن‌، میزان‌ نقدینگی‌ و توان‌ بازپرداخت‌ بدهیها و ظرفیت‌ سازگاری‌ آن‌ با تغییرات‌ محیط‌ عملیاتی‌ است‌. اطلاعات‌ درباره‌ وضعیت‌ مالی‌ در ترازنامه‌ ارائه‌ می‌شود.
  • ب ) عملکرد مالی‌ واحد تجاری‌ دربرگیرنده‌ بازده‌ حاصل‌ از منابع‌ تحت‌ کنترل‌ واحد تجاری‌ است‌. اطلاعات‌ درباره‌ عملکرد مالی‌ درصورت‌ سود و زیان‌ و صورت‌ سود و زیان‌ جامع‌ ارائه‌ می‌شود.
  • ج ) اطلاعات‌ در مورد جریانهای‌ نقدی‌ درصورت‌ جریان‌ وجوه‌ نقد ارائه‌ می‌شود. این‌ اطلاعات‌ از جنبه‌ای‌ دیگر عملکرد مالی‌ واحد تجاری‌ را از طریق‌ انعکاس‌ مبالغ‌ و منابع‌ اصلی‌ جریانهای‌ ورودی‌ و خروجی‌ وجه‌ نقد به‌ نمایش‌ می‌گذارد.
  • د  ) انعطاف‌پذیری‌ مالی‌ عبارت‌ از توانایی‌ واحد تجاری‌ مبنی‌بر اقدام‌ مؤثر جهت‌ تغییر میزان‌ و زمان‌ جریانهای‌ نقدی‌ آن‌ می‌باشد به‌ گونه‌ای‌ که‌ واحد تجاری‌ بتواند درقبال‌ رویدادها و فرصتهای‌ غیرمنتظره‌ واکنش‌ نشان‌ دهد. مجموعه‌ صورتهای‌ مالی‌، اطلاعاتی‌ را که‌ جهت‌ ارزیابی‌ انعطاف‌پذیری‌ واحد تجاری‌ مفید است‌ منعکس‌ می‌کند.

نحوه‌ ارائـه‌ اطلاعات‌ در صورتهای‌ مالی‌ 

اطلاعات‌ مالی‌ در قالب‌ مجموعه‌ای‌ شکل‌ یافته‌ تحت‌ عنوان‌ صورتهای‌ مالی‌ که‌ دربرگیرنده‌ صورتهای‌ مالی‌ اساسی‌ و یادداشتهای‌ توضیحی‌ و در برخی‌ موارد اطلاعات‌ متمم‌ است‌، ارائـه‌ می‌شود .

ویژگیهای‌ صورتهای‌ مالی‌ (نحوه‌ آرایش‌ اطلاعات‌ در گزارشگری‌ مالی‌)

الف ) ادغام‌ اطلاعات‌
ب ) طبقه‌بندی‌
ج ) ارتباط‌ متقابل‌ صورتهای‌ مالی‌
صورتهای‌ مالی‌ اساسی‌ عبارتند از:

الف‌ ـ ترازنامه‌
ترازنامه‌ به‌ همراه‌ یادداشتهای‌ توضیحی‌ مربوط‌، اطلاعاتی‌ در مورد وضعیت‌ مالی‌ واحد تجاری‌ مشتمل‌بر داراییها ، بدهیها و حقوق‌ صاحبان‌ سرمایه‌ ارائه‌ می‌کند و رابطه‌ بین‌ عناصر مزبور را در یک‌ مقطع‌ معین‌ زمانی‌ نشان‌ می‌دهد . ترازنامه‌ ساختار منابع‌ واحد تجاری‌ (طبقات‌ عمده‌ داراییها و مبالغ‌ آنها) و ساختار مالی‌ آن‌ (طبقات‌ عمده‌ بدهیها و حقوق‌ صاحبان‌ سرمایه‌ و مبالغ‌ آنها) را نشان‌ می‌دهد .

ب‌ ـ صورت‌ سود و زیان‌
درآمدها و هزینه‌هایی‌ که‌ در یک‌ دوره‌ مالی‌ شناسایی‌ شده‌ است‌ در یکی‌ از صورتهای‌ عملکرد مالی‌ یعنی‌ صورت‌ سود و زیان‌ و صورت‌ سود و زیان‌ جامع‌ گزارش‌ می‌شود.

ج‌ ـ صورت‌ سود و زیان‌ جامع‌
درآمدها و هزینه‌های‌ تحقق‌ نیافته‌ ناشی‌ از تغییرات‌ ارزش‌ آن‌دسته‌ از داراییها و بدهیهایی‌ که‌ برمبنایی‌ مستمر اساساً به‌منظور قادر ساختن‌ واحد تجاری‌ به‌ انجام‌ عملیات‌ نگهداری‌ می‌گردد و به‌ موجب‌ استانداردهای‌ حسابداری‌ مربوط‌ مستقیماً به‌ حقوق‌ صاحبان‌ سرمایه‌ منظور می‌شود (از قبیل‌ درآمدها و هزینه‌های‌ ناشی‌ از تجدید ارزیابی‌ داراییهای‌ ثابت‌ مشهود)، تنها درصورت‌ سود و زیان‌ جامع‌ گزارش‌ می‌گردد.

د ـ صورت‌ جریان‌ وجوه‌ نقد
صورت‌ جریان‌ وجوه‌ نقد به‌ همراه‌ یادداشتهای‌ توضیحی‌ مربوط‌ ، منعکس‌کننده‌ جریانهای‌ ورودی‌ و خروجی‌ نقدی‌ واحد تجاری‌ طی‌ دوره‌ است‌ و جریانهای‌ ناشی‌ از عملیات‌ را از جریانهای‌ ناشی‌ از سایر فعالیتها تفکیک‌ می‌کند . صورت‌ جریان‌ وجوه‌ نقد اطلاعات‌ مفیدی‌ در مورد طرق‌ ایجاد و مصرف‌ وجه‌ نقد توسط‌ واحد تجاری‌ ارائه‌ می‌کند.

یادداشتهای‌ توضیحی‌ صورتهای‌ مالی‌
یادداشتهای‌ توضیحی‌ و صورتهای‌ مالی‌ اساسی‌ یک‌ مجموعه‌ بهم‌پیوسته‌ می‌باشند. نقش‌ یادداشتهای‌ توضیحی‌، برجسته‌ نمودن‌ و تشریح‌ اقلام‌ مندرج‌ در صورتهای‌ مالی‌ اساسی‌ است‌. افشای‌ اطلاعات‌ در یادداشتهای‌ توضیحی‌، نمی‌تواند ارائه‌ نادرست‌ یا حذف‌ اطلاعات‌ در صورتهای‌ مالی‌ اساسی‌ را تصحیح‌ یا توجیه‌ کند.

اطلاعات‌ متمم‌
اطلاعات‌ متمم‌ می‌تواند دربرگیرنده‌ افشائیات‌ و اطلاعات‌ داوطلبانه‌ یا تکمیلی‌ باشد که‌ احتمالاً به‌ دلیل‌ بیش‌ از حد ذهنی‌بودن‌ ، مناسب‌ درج‌ در صورتهای‌ مالی‌ اساسی‌ و یادداشتهای‌ توضیحی‌ نبوده‌ است‌.

ارائه مشاوره مالیاتی در رابطه با مالیات بر عملکرد​

 

انواع مالیات بر درآمد

 

  1. خود اظهاری:

در روش خود اظهاری، شخص حقیقی و یا حقوقی خود اعلام می دارد که چه مقدار درآمد در طی سال مالیاتی به دست آورده و در ازای آن درآمد بر مبنای قانون باید چه مقدار مالیات پرداخت کند. در این روش با تکمیل اظهارنامه عملکرد که شامل میزان درآمد، هزینه ها، استهلاک ها و میزان حقوق کارمندان می باشد که آنرا به اداره مالیاتی ارسال می‌نماییم. پس از رسیدگی و بررسی اظهارنامه و مدارک و مستندات حسب مورد توسط حوزه مالیاتی مربوطه و محاسبه معافیت‌ها، مبلغ نهایی مالیات قابل پرداخت به مودی اعلام می شود.

۲.مالیات علی الراس:

در صورتی مالیات به این روش محاسبه میگردد که اظهارنامه ارائه شده مورد پذیرش سازمان مالیاتی نباشد و یا مودی از ارائه اظهارنامه عملکرد خود خودداری نموده یا مؤدی به درخواست کتبی اداره امور مالیاتی ‌مربوطه از ارائه دفاتر و یا مدارک حساب در محل کار خود خودداری ‌نماید در این صورت اداره مالیاتی، مالیات مربوطه را به صورت علی الراس محاسبه نموده و سپس نتیجه را به مودی اعلام می دارد.

 

 

 

 نکات مهم:

نکته ١- آخرین مهلت ارسال اظهارنامه عملکرد سال ۹۴ اشخاص حقوقی (شرکت‌ها) سی و یکم تیرماه ۹۵ است. و برای اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) سی و یکم خرداد ماه می باشد.

نکته ٢- عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر، موجب عدم برخورداری از هر گونه معافیت مالیاتی و تعلق جرایم غیر قابل بخشودگی خواهد شد.

نکته ۳- در اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم که از ابتدای سال ۱۳۹۵ قابل اجرا می باشد جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر، برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل سی درصد (۳۰%) مالیات متعلق، که غیرقابل بخشودگی می باشد و برای سایر مودیان ده درصد (۱۰%) مالیات متعلق تصویب شده است.

نکته ۴- جریمه مالیات پرداخت نشده در موعد مقرر، دو و نیم درصد (٢.۵%) مالیات به ازای هر ماه نسبت به مدت تأخیر از سررسید پرداخت، خواهد بود.

نکته ۵- در صورتیکه مکلف به نگهداری دفاتر قانونی باشید در صورت عدم تسلیم ترازنامه و حساب سود و زیان یا عدم ارائه دفاتر، مشمول جریمه ای معادل بیست درصد (٢۰%) برای هر یک از موارد مذکور خواهید بود.

سایر خدمات مالی در سپید حساب ویرا

  • آموزش نوشتن دفاتر قانون
  • استعلام صحت کد اقتصادی شرکت ها
  • ارائه گزارش مالی به مدیران
  • شرکت در جلسات حل اختلاف
  • رسیدگی به امور مالی
  • دریافت وام و تسهیلات بانکی
  • تعریف چارت سازمانی
  • گزارشات بودجه ای و ارائه آنها به بانک
  • محاسبه قیمت تمام شده محصولات
  • تامین نیروی انسانی سازمان ها
  • تنظیم لوایج و دفاعیه
  • ارائه گزارشات بر اساس استاندارد های حسابداری
  • رسیدگی به امور انبار گردانی توسط افراد خبره
  • طراحی کلیه فرم های اداری و خدمات مالی
  • تهیه و تنظیم ترازنامه
  • تنظیم تراز آزمایشی
  • تهیه گزارش کامل جهت ارائه به ممیزین مالیاتی
question