سپید_حساب_ویرا

بازنشستگی متناسب با سابقه بیمه پردازی

بازنشستگی متناسب با سابقه بیمه

فهرست مطالب

پس از تصویب قانون تعیین تکلیف مصوب ۱۷/۷/۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی که درباره بازنشستگی بیمه شدگان دارای۱۰سال سابقه پرداخت حق بیمه یا کمتر است، چنانچه بیمه شده ای بعد از ۱۴/۷/۱۳۹۰ به سن شصت سالگی رسیده باشد (۵۵ سال برای خانم ها) و ۱۰سال سابقه بیمه پردازی آ ن ها تکمیل شده باشد، برای بازنشستگی نیازی به دارا بودن حداقل ۲۰ سال سابقه ندارند و می توانند بازنشسته شوند. در این صورت حقوق بازنشستگی این افراد (اعم از زنان و مردان) بدون رعایت ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی برقرار می شود، یعنی میزان حقوق بازنشستگی آنان الزاماً با حداقل دستمزد ماهانه هر سال افزایش نمی یابد. در این شماره ضمن پاسخ به چند سوال در این زمینه به شرح و توضیح قانون مذکور می پردازیم.

قانون تعیین تکلیف اشخاصی که ۱۰سال و کمتر حق بیمه پرداخت کرده اند شامل چه افرادی است؟
مشمولان این قانون برای ارائه درخواست بازنشستگی عبارت اند از:
الف- آن دسته از بیمه شدگان متقاضی بازنشستگی که دارای حداقل ۶۰ سال تمام سن برای مردان و ۵۵ سال تمام سن برای زنان بوده و دارای حداقل ۱۰ سال تمام سابقه پرداخت حق بیمه باشند.
ب- بیمه شدگانی که دارای حداقل ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه بوده و در اجرای مقررات جاری طبق آرای کمیسیون های پزشکی موضوع ماده ۹۱ قانون تامین اجتماعی از کارافتاده کلی شناخته شده، ولی حائز شرایط دریافت مستمری (به علت دارا نبودن شرایط ماده ۷۵ قانون) نشده باشند و سن متقاضیان مرد کمتر از ۶۰سال و زن کمتر از ۵۵ سال باشد.
نکته: چنانچه میزان سابقه افراد فوق (بندهای الف و ب) کمتر از ۱۰سال باشد، متقاضیان برقراری مستمری می توانند با پرداخت حق بیمه سنوات کمتر از ۱۰سال سهم بیمه شده و کارفرما طبق فرمول زیر به نسبت ۱۰سال سابقه بازنشسته شوند.
۳۳درصد* حداقل دستمزد روزانه سال پرداخت* مدت کسری ۱۰سال سابقه به روز=مبلغ حق بیمه کسری ۱۰ سال سابقه
به عنوان مثال، مبلغ حق بیمه جهت کسری ۱۰سال برای هر یک سال با نرخ سال ۱۳۹۷ مبلغ
۴۴۶۱۷۴۵۰=۳۳%*۳۷۰۴۲۳*۳۶۵ ریال است که در آن عدد ۳۷۰۴۲۳ حداقل دستمزد روزانه امسال به ریال است.

حداقل مستمری قابل پرداخت به متقاضیان بازنشستگی بر اساس سنوات پرداخت حق بیمه چقدر است؟
حداقل مستمری ماهانه قابل پرداخت برابر است با یک سی ام سنوات پرداخت حق بیمه ضرب در حداقل دستمزد سال تقاضا. به عنوان مثال، فردی که امسال بخواهد با ۱۰سال سابقه بازنشسته شود، میزان حقوق مستمری ماهانه وی حداقل ۳۷۰۴۲۳۰=۳۰÷ (۳۷۰۴۲۳*۳۰*۱۰) ریال خواهد بود. البته واضح است که هر قدر میزان سابقه این گونه متقاضیان از ۱۰ سال بیشتر باشد، میزان مبلغ مستمری ماهانه آنان از مبلغ ۳۷۰۴۲۳۰ ریال بیشتر خواهد بود.

در صورتی که فرد بازنشسته ای که بر اساس قانون سنوات پرداخت حق بیمه بازنشسته شده فوت کند، میزان مستمری پرداختی به بازماندگان وی چقدر است؟
در این صورت بازماندگان حائز شرایط وی عیناً از مستمری زمان فوت و سایر مزایای متعلقه (عیدی و …) به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه متوفی برخوردار خواهند شد. به عنوان مثال، میزان عیدی پرداختی به فردی که با ۱۰ سال سابقه بازنشسته شده، معادل یک سوم عیدی مستمری بگیران با حقوق کامل است.
اینجانب با ۶۱ سال سن و ۱۶ سال سابقه بر اساس سنوات پرداخت حق بیمه، بازنشسته شدم. حال با توجه به اینکه میزان مستمری بازنشستگی بنده کمتر از حداقل دستمزد سال است آیا می توانم مجدداً بیمه خود را ادامه دهم تا با ۲۰ سال سابقه و حداقل دستمزد سال بازنشسته شوم؟
بله، در صورت ارائه درخواست بازنشستگی و دریافت مستمری، می توانید با انصراف کتبی از دریافت مستمری، نسبت به ادامه بیمه پردازی خود (از جمله اشتغال به کار مجدد یا بیمه پردازی به صورت بیمه اختیاری یا مشاغل آزاد و…) تا رسیدن به شرایط بازنشستگی فعلی، بازنشسته شوید.

این صفحه را به اشتراک بگذارید .

به این مطلب امتیاز دهید .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

تماس با سپید حساب ویرا

حسابداری تولیدی سپیدار

بسته تولیدی سپیدار

  •  کاهش اتلاف مواد اولیه در خط تولید
  • کنترل خروج مواد اولیه از انبار
  • کنترل ورود محصولات به انبار محصول
  • تعیین حداقل و حداکثر موجودی هر کالا
دسته بندی های بلاگ