انبار
انبار ، محل فيزيكي نگهداري كالا است .
با تعريف انبار در سيستم ، امكانات و موارد زير در اختيار شما قرار ميگيرد :
– محل هاي مختلف فيزيكي كه در واقعيت كالاهاي مختلف در آنها نگهداري ميشوند ، در سيستم هم وجود خواهند داشت و ميتوانيد اطلاعات كالاها را منطبق با شرايط خارج از سيستم نگهداري كنيد .
– در قسمتها و فرم هاي مختلف مورد استفاده در سيستم ، موجودي هاي مختلف كالاها علاوه بر موجودي كل شركت ، به تفكيك انبارهاي تعريف شده در دسترس خواهند بود .
۱- تعريف انبار جديد :
پس از ورود به سيستم در منوي سمت راست ، وارد قسمت تامين كنندگان و انبار شده و در قسمت عمليات روي گزينه ” انبار جديد” كليك كنيد .
در پنجرهاي كه در اختيار شما قرار ميگيرد ، در صفحه اطلاعات اصلي ، اطلاعات مورد نياز را وارد كنيد.
جهت ورود اطلاعات ، موارد و نكات زير را مدنظر داشته باشيد :
۱- ورود اطلاعات “كد” و “عنوان” اجباري است . پس از تعريف اين اطلاعات ، در همه جاي سيستم هر جا نياز به مشاهده ، نمايش يا انتخاب انبار باشد ، اطلاعات “كد” و “عنوان” به عنوان مشخصات انبار نمايش داده ميشوند .
۲- اطلاعات “كد” و “عنوان” وارد شده براي انبارهاي مختلف نميتوانند تكراري باشند .
۳- در صورتيكه از امكانات زبان دوم در سيستم استفاده ميكنيد ، ورود اطلاعات “عنوان (۲)” اجباري است . در همه جاي سيستم در حالت استفاده از زبان دوم هر جا نياز به مشاهده ، نمايش يا انتخاب انبار باشد ، اطلاعات “كد” و “عنوان (۲)” به عنوان مشخصات انبار نمايش داده ميشوند .
۴- اطلاعات “عنوان (۲)” وارد شده براي انبارهاي مختلف نميتوانند تكراري باشند .
۵- ورود اطلاعات “مسئول” ، “شماره تلفن” و “آدرس” اجباري نيست . در صورت ورود هر يك از اين اطلاعات ، ميتوانيد بعدا در گزارش ها و فرمهايي كه چاپ ميگيريد ، از اين اطلاعات استفاده كنيد . مثلا با وارد كردن اطلاعات شماره تلفن و آدرس انبار ، ميتوانيد روي هر سند “حواله انبار” يا “فاكتور فروش” ، اين اطلاعات را هم در صورت نياز چاپ كنيد تا تحويل گيرنده كالا بداند بايد به كجا مراجعه كند .
۶- در صورتيكه از امكانات زبان دوم در سيستم استفاده ميكنيد ، ميتوانيد اطلاعات “آدرس (۲)” را نيز وارد كنيد و از آن هم در گزارش ها استفاده كنيد.
“معين انبار ” حسابي است كه در هنگام صدور سند حسابداري اسناد انبار ، براي ثبت گردش هاي ريالي ورودي و خروجي انبار ، از آن استفاده خواهد شد .
۷- انتخاب “معين انبار” اجباري نيست ولي براي صدور سند حسابداري اسناد انبار به اين معين احتياج داريد . در اين قسمت بايد از ليست حسابهاي معين تعريف شده در قسمت “دفترداري/تعريف حسابها” ، يكي را به عنوان حساب معين مرتبط با اين انبار انتخاب كنيد . در ليست “معين انبار” حسابهاي معيني نمايش داده ميشوند كه فعال بوده و خصوصيت تفصيل پذير ، پيگيري و ارزي براي آنها غير فعال باشد .
۸- انتخاب يك حساب معين مشابه براي انبارهاي مختلف ، امكان پذير است ولي در نظر داشته باشيد كه با انجام اين كار ، موجودي ريالي آن انبارها را به تفكيك در حسابداري در اختيار نخواهيد داشت و بايد از گزارش هاي ريالي انبار براي دسترسي اطلاعات ريالي انبارها به تفكيك استفاده كنيد .
۹- در صورتيكه براي كاربر ، حقوق دسترسي ويرايش اطلاعات انبار تعريف شده باشد ، ويرايش كليه اطلاعات تعريف انبار در هر شرايطي امكان پذير است .
۱۰- پس از ورود اطلاعات كليد ذخيره يا Ctrl+S را بزنيد . پس از ذخيره اطلاعات ، در سمت راست نوار پايين فرم پيغام
نمايش داده ميشود .
۲- يادداشت و اطلاعات تكميلي :
براي مشاهده نحوه استفاده از قسمتهاي “يادداشت” و “اطلاعات تكميلي” ، به راهنماي قسمتهاي عمومي سيستم مراجعه كنيد .
۳- ليست انبارها :
براي مشاهده ليست انبارهاي تعريف شده ، وارد قسمت تامين كنندگان و انبار شده و در قسمت فهرست ، روي گزينه “انبارها” كليك كنيد .
با انتخاب اين گزينه ، ليستي از انبارهاي تعريف شده در سيستم به همراه خلاصه اي از اطلاعات تعريف شده براي آنها نمايش داده ميشود .
۴- حذف انبار :
در صورت نياز به حذف اطلاعات انبار تعريف شده ، از ليست انبارها ، مورد يا موارد مورد نظر را انتخاب كرده و در قسمت كليد
را بزنيد يا از Ctrl+D استفاده كنيد .
اگر انباري در سيستم به هر نحوي استفاده شده ياشد ، امكان حذف آن انبار از سيستم وجود نخواهد داشت . در اينصورت در صورتي كه حتما بايد حذف شود ، ابتدا مواردي كه از اين انبار استفاده كرده اند را حذف كنيد .
دیدگاهتان را بنویسید