صورت حساب طرف مقابل
صدور صورت حساب برای طرف مقابل
صورت حساب طرف مقابل گزارشی است كه طی آن تمامی گردش های یك مشتری یا تامین كننده در سیستم نمایش داده شده و در نهایت مانده آن طرف حساب در آن مقطع مشخص می شود . با صدور صورت حساب برای طرف مقابل تا تاریخ مشخصی ، اطلاعات طرف مقابل تا آن تاریخ بسته شده و امكان تغییرات به تاریخ قبل از صدور صورت حساب وجود نخواهد داشت .
۱- پس از ورود به سیستم در منوی عمودی ، بر روی قسمت “تامین كنندگان و انبار” كلیك كنید (تصویر۱).
تصویر ۱ : كلیك بر روی قسمت تامین كنندگان و انبار
۲- وارد قسمت تامین كنندگان و انبار شده و در قسمت عملیات روی گزینه “صورت حساب طرف مقابل جدید” كلیك كنید (تصویر۲).
تصویر ۲ : كلیك بر روی گزینه “صورت حساب طرف مقابل جدید” در قسمت عملیات
۳- در فرم صورت حساب “نوع” صورت حساب را مشخص نمایید . در فرم صورت حساب طرف مقابل ، دو نوع صورت حساب وجود دارد كه عبارت است از : “فروش” و “خرید” . شما می توانید با توجه به نوع صورت حساب صادره یكی از انواع را انتخاب نموده و به تكمیل اطلاعات فرم صورت حساب ادامه بدهید (تصویر ۳).
۴- با توجه به انتخاب نوع صورت حساب ، مشتری یا تامین كننده را از گزینه “مشتری/تامین كننده” انتخاب نمایید (تصویر ۳).
۵- در صورت دستی بودن روش شماره گذاری صورت حساب طرف مقابل ، “شماره” فعال بوده و شماره صورت حساب را وارد نمایید . توجه داشته باشید كه در صورت خودكار بودن روش شماره گذاری صورت حساب طرف مقابل ، شماره غیر فعال خواهد بود و سیستم به صورت اتوماتیك به صورت حساب طرف مقابل ذخیره شده ، شماره اختصاص خواهد داد (تصویر ۳).
۶- “تاریخ” صورت حساب را وارد نمایید . سیستم به صورت پیش فرض “تاریخ” را با تاریخ روز نمایش می دهد (تصویر ۳).
۷- در گزینه “مانده قبلی” ، اگر قبلا در سال مالی جاری برای مشتری یا تامین كننده صورت حساب صادر شده باشد ، مبلغ صورت حساب قبلی نمایش داده می شود و اگر صادر نشده باشد ، مانده ابتدای دوره وارد شده در تعریف طرف حساب برای مشتری یا تامین كننده را نمایش داده می شود (تصویر ۳).
۸- گزینه “صورت حساب قبلی” ، اطلاعات آخرین صورتحساب صادر شده را نمایش می دهد (تصویر ۳).
۹- برای نمایش اقلام صورت حساب ، كلید “نمایش اقلام” پایین فرم را بزنید . با این كار اگر در محدوده تاریخی تعیین شده در بالای فرم ، عملیاتی انجام شده باشد در صفحه “اقلام” نمایش داده می شوند (تصویر ۳).
۱۰- جهت حذف اقلام ، می توانید از كلید “حذف اقلام” استفاده نمایید . با این كار اقلام نمایش داده شده حذف خواهند شد (تصویر ۳).
۱۱- در گزینه “مانده جدید” مانده جدید طرف مقابل بعد از عملیات ذخیره نمایش داده می شود (تصویر ۳).
۱۲- در بالای فرم “صورت حساب طرف مقابل” ، كلید ذخیره را كلیك كنید (تصویر ۳).
تصویر ۳ : ورود اطلاعات صورت حساب طرف مقابل و ذخیره آن
۱۳- برای مشاهده لیست صورت حساب طرف مقابل ، وارد قسمت تامین كنندگان و انبار شده و در قسمت فهرست ، روی گزینه “صورت حساب طرفهای مقابل” كلیك كنید (تصویر ۴).
تصویر ۴ : فهرست صورت حساب های طرف مقابل
دیدگاهتان را بنویسید