فاكتور فروش
ثبت عملیات فاكتور فروش
فاكتور فروش ، سندی است كه به موجب آن فروش كالاها یا ارائه خدماتی به مشتری و خریدار آن كالا یا خدمت ، قطعی می شود . همچنین در صورتی كه برای فروشی كه انجام شده از واسط فروش استفاده شده و بابت آن پورسانت پرداخت شده باشد ، می توانید اطلاعات واسط و مبلغ پورسانت فروش را در صفحه واسط وارد نماید . با ورود و ثبت اطلاعات فاكتور ، امكان صدور سند حسابداری اتوماتیك بر مبنای فاكتور فروش ، امكان صدور خروجی انبار اتوماتیك بر مبنای فاكتور فروش ، امكان صدور فاكتور برگشت فروش بر مبنای فاكتور فروش ، امكان كنترل خروجی های انبار صادر شده بر اساس یك فاكتور و تعداد خارج شده ، امكان كنترل فاكتورهای خارج نشده از انبار و امكان كنترل فاكتورهای صادر شده بر اساس یك پیش فاكتور و تعداد فاكتور شده ، در اختیار شما قرار می گیرد .
۱- پس از ورود به سیستم در منوی عمودی ، بر روی قسمت “مشتریان وفروش” كلیك كنید (تصویر۱).
تصویر ۱ : كلیك بر روی قسمت مشتریان و فروش
۲- وارد قسمت مشتریان و فروش شده و در قسمت عملیات روی گزینه “فاكتور فروش جدید” كلیك كنید (تصویر۲).
تصویر ۲ : كلیك بر روی گزینه “فاكتور فروش جدید” در قسمت عملیات
۳- در صورتی كه پیش فاكتور كالاهایی كه برای آنها فاكتور فروش صادر می كنید قبلا در سیستم ثبت شده است ، می توانید فاكتور فروش را بر مبنای آن پیش فاكتور ثبت كنید تا اطلاعات تعدادی و مبلغی از پیش فاكتور به فاكتور فروش منتقل شود . برای این كار كافیست از گزینه “پیش فاكتور” ، پیش فاكتور مورد نظر را انتخاب نمایید (تصویر ۳).
۴- “مشتری” را از سلكتور آن انتخاب نمایید (تصویر۳).
۵- “نوع فروش” را از سلكتور آن انتخاب نمایید (تصویر۳).
۶- در گزینه “محل تحویل” از بین آدرس های وارد شده برای مشتری در قسمت معرفی طرف حسابها ، یكی را به عنوان محل تحویل كالا انتخاب كنید . اطلاعات محل تحویل هنگام چاپ اسناد فروش روی آنها درج خواهد شد (تصویر۳).
۷- در صورت دستی بودن روش شماره گذاری فاكتور فروش ، “شماره” فعال بوده و شماره فاكتور فروش را وارد نمایید . توجه داشته باشید كه در صورت خودكار بودن روش شماره گذاری فاكتور فروش ، شماره غیر فعال خواهد بود و سیستم به صورت اتوماتیك به فاكتور ذخیره شده ، شماره اختصاص خواهد داد (تصویر ۳).
۸- “تاریخ” فاكتور فروش را وارد نمایید . سیستم به صورت پیش فرض “تاریخ” را با تاریخ روز نمایش می دهد (تصویر ۳).
۹- گزینه “معین” حسابی است كه هنگام صدور سند حسابداری فروش مبلغ بدهی مشتری در آن حساب درج می شود . گزینه “معین” بصورت پیش فرض با حساب تعیین شده در قسمت تنظیمات مشتریان و فروش برای حساب دریافتنی پر می شود و می توانید آن را تغییر دهید (تصویر ۳).
۱۰- گزینه “ارز” بصورت پیش فرض عنوان ارز پایه را نمایش می دهد . در صورتی كه فاكتوری با ارزی به غیر از ارز پایه انجام شده است ، ارز نمایش داده شده را تغییر دهید (تصویر ۳).
۱۱- در صورت انتخاب هر ارزی به جز ارز پایه ، گزینه “نرخ ارز” فعال می شود . می توانید نرخ ارز را تایپ كنید یا اینكه با زدن كلید “آخرین نرخ” ، آخرین نرخ درج شده برای ارز انتخاب شده در سیستم برای آن روز را از قسمت نرخ ارز فراخوانی كنید (تصویر ۳).
۱۲- برای اضافه كردن قلم به فاكتور ، كلید یا Ctrl+Insert را بزنید . همچنین برای حذف یك قلم می توانید از كلید
یا Ctrl+Delete استفاده كنید (تصویر ۳).
۱۳- در قسمت اقلام فاكتور _ بخش اطلاعات كالا و خدمات ، “كد كالا” را از سلكتور آن انتخاب نمایید . توجه داشته باشید با انتخاب كد كالا ، سیستم عنوان و عنوان (۲) را نمایش خواهد داد (تصویر ۳).
۱۴- در صورتیكه در تعریف كالا برای كالای انتخاب شده گزینه ردیابی فعال شده باشد ، در گزینه “ردیابی” ، عامل ردیابی مورد نظر را وارد نمایید (تصویر ۳).
۱۵- “كد انبار” را از سلكتور آن انتخاب نمایید . توجه داشته باشید با انتخاب كد انبار ، سیستم عنوان انبار و عنوان انبار (۲) را نمایش خواهد داد (تصویر ۳).
۱۶- در قسمت اقلام فاكتور _ بخش مقدار ، “مقدار اصلی” كالای انتخاب شده را وارد نمایید (تصویر ۳).
۱۷- اگر كالای انتخاب شده واحد فرعی با نسبت ثابت داشته باشد با ورود یكی از گزینه های “مقدار اصلی” یا “مقدار فرعی” ، دیگری بر اساس نسبت وارد شده برای آن كالا بصورت اتوماتیك محاسبه می شود و با تغییر یكی ، دیگری هم تغییر می كند بگونه ای كه همواره نسبت تعیین شده بین این دو عدد بر قرار باشد . حال اگر كالای انتخاب شده واحد فرعی با نسبت متغیر داشته باشد با ورود یكی از گزینه های “مقدار اصلی” یا “مقدار فرعی” ، دیگری بر اساس نسبت وارد شده برای آن كالا بصورت اتوماتیك محاسبه می شود ولی پس از آن با تغییر یكی ، دیگری تغییر نمی كند بگونه ای كه لزوما نسبت تعیین شده بین این دو عدد بر قرار نخواهد بود (تصویر ۳).
تصویر ۳ : ورود اطلاعات فاكتور فروش
۱۸- در قسمت اقلام فاكتور _ بخش مبالغ ، اطلاعات گزینه “فی” یا “كل” را بر اساس ارز انتخاب شده در بالای فرم وارد نمایید (تصویر ۴).
۱۹- در قسمت اقلام فاكتور ، در گزینه “توضیحات” می توانید توضیحات مربوط به اقلام كالا را وارد نمایید (تصویر ۴).
۲۰- در صورتی كه از امكانات زبان دوم در سیستم استفاده می كنید ، در گزینه “توضیحات(۲)” می توانید توضیحات مربوط به اقلام كالا را به زبان دوم وارد نمایید (تصویر ۴).
۲۱- اطلاعات “تخفیف” داده شده برای هر قلم را به ارز پایه در نوار پایین وارد كنید . توجه داشته باشید كه روی هر قلمی كه قرار بگیرید ، اطلاعات آن قلم در این نوار نمایش داده می شود و اطلاعاتی كه وارد می كنید برای همین قلم ثبت می شود . بنابر این اگر تخفیف برای كل فاكتور داده شده است باید توسط شما بین اقلام مختلف تسهیم شود (تصویر ۴).
۲۲- هر مبلغی به جز مالیات و عوارض كه به مبلغ فاكتور اضافه می شود مانند بسته بندی ، حمل و … باید در گزینه “اضافات” درج شود (تصویر ۴).
۲۳- اطلاعات “مالیات” و “عوارض” بر اساس نرخ مالیات و نرخ عوارض تعیین شده در تنظیمات عمومی محاسبه می شود و در نوار پایین نمایش داده می شود . توجه داشته باشید كه روی هر قلمی كه قرار بگیرید ، اطلاعات آن قلم در این نوار نمایش داده می شود و می توانید اطلاعات محاسبه شده برای آن قلم را ویرایش كنید (تصویر ۴).
۲۴- با انتخاب و قرار گرفتن روی هر قلم ، موجودی آن كالا به واحدهای مختلف سنجش آن كالا در كل شركت در جدول پایین فرم در سمت راست نمایش داده می شود (تصویر ۴).
۲۵- در قسمت پایین و سمت چپ فرم ، سر جمع اطلاعات مبلغی وارد شده برای همه اقلام فاكتور فروش به ارز پایه نمایش داده می شود (تصویر ۴).
۲۶- پس از ورود اطلاعات فاكتور فروش ، كلید “ذخیره” بالای فرم را كلیك نمایید . در صورتی كه در تنظیمات سیستم مشتریان و فروش ، گزینه “صدور خودكار سند حسابداری فاكتور فروش” فعال شده باشد ، به محض ثبت فاكتور فروش ، سند حسابداری آن نیز صادر خواهد شد . همچنین در صورتی كه در تنظیمات سیستم مشتریان و فروش ، گزینه “صدور خودكار سند خروج انبار برای مشتریان و فروش” فعال شده باشد ، به محض ثبت فاكتور فروش ، سند خروج انبار آن نیز ثبت خواهد شد (تصویر ۴).
۲۷- در صورتی كه در تنظیمات سیستم مشتریان و فروش ، گزینه “صدور خودكار سند حسابداری فاكتور فروش” فعال نشده باشد ، بعد از ذخیره فاكتور فروش ، می توانید سند حسابداری آن را به سیستم حسابداری ارسال نمایید . برای این كار در بالای فرم “فاكتور فروش” ، كلید “صدور سند حسابداری” را كلیك كنید (تصویر ۴).
۲۸- برای مشاهده سند حسابداری صادر شده برای فاكتور فروش ، در بالای فرم یا لیست فاكتورهای فروش كلید “نمایش سند حسابداری” را بزنید (تصویر ۴).
۲۹- برای حذف سند حسابداری صادر شده برای فاكتور فروش ، در بالای فرم یا لیست فاكتورهای فروش كلید “حذف سند حسابداری” را بزنید (تصویر ۴).
۳۰- در صورتی كه در تنظیمات سیستم مشتریان و فروش ، گزینه “صدور خودكار سند خروج انبار برای مشتریان و فروش” فعال نشده باشد ، بعد از ذخیره فاكتور فروش ، می توانید سند خروج انبار آن را ثبت نمایید . برای این كار در بالای فرم “فاكتور فروش” ، كلید “ثبت سند خروج انبار” را كلیك كنید (تصویر ۴).
۳۱- برای حذف سند خروج انبار برای فاكتور فروش ، در بالای فرم یا لیست فاكتورهای فروش كلید “حذف سند خروج انبار” را بزنید (تصویر ۴).
۳۲- شما می توانید همزمان با ثبت فاكتور فروش در سیستم ، چنانچه دریافتی بابت آن فاكتور صورت گرفته باشد ، اطلاعات رسید دریافت را هم در سیستم ثبت كنید تا در حسابداری در حساب مشتری منظور شود .برای ثبت رسید دریافت مرتبط با یك فاكتور فروش و یا مشاهده رسید دریافت ثبت شده برای یك فاكتور فروش ، در لیست فاكتورهای فروش روی آن فاكتور فروش قرار بگیرید یا اینكه آن فاكتور را باز كنید . سپس در بالای فرم كلید “ثبت رسید دریافت” را بزنید تا پنجره رسید دریافت باز شود . در پنجره ای كه در اختیار شما قرار می گیرد ، در صفحه اطلاعات اصلی ، اطلاعات مورد نیاز را وارد كنید (تصویر ۴).
۳۳- برای حذف رسید دریافت ثبت شده برای یك فاكتور فروش ، در لیست فاكتورهای فروش روی آن رسید قرار بگیرید یا اینكه آن فاكتور فروش را باز كنید . سپس در بالای فرم كلید “حذف رسید دریافت” را بزنید (تصویر ۴).
۳۴- شما می توانید همزمان با ثبت فاكتور فروش در سیستم ، مبلغ فاكتور فروش را تقسیط نمایید . برای ثبت تقسیط مرتبط با یك فاكتور فروش و یا مشاهده تقسیط ثبت شده برای یك فاكتور فروش ، در لیست فاكتورهای فروش روی آن فاكتور قرار بگیرید یا اینكه آن فاكتور را باز كنید . سپس در بالای فرم كلید “تقسیط فاكتور فروش” را بزنید تا پنجره تقسیط باز شود . در پنجره ای كه در اختیار شما قرار می گیرد ، در صفحه اطلاعات اصلی ، اطلاعات مورد نیاز را وارد كنید (تصویر ۴).
تصویر ۴ : ورود اطلاعات فاكتور فروش و ذخیره اطلاعات وارد شده
۳۵- برای مشاهده لیست فاكتور های فروش ، وارد قسمت مشتریان و فروش شده و در قسمت فهرست ، روی گزینه “فاكتور های فروش” كلیك كنید (تصویر ۵).
تصویر ۵ : فهرست فاكتور های فروش
۳۶- در صورتی كه برای فروشی كه انجام شده از واسط فروش استفاده شده و باید پورسانت پرداخت شود ، می توانید اطلاعات واسط و مبلغ پورسانت فروش را در صفحه واسط درج كنید . برای این كار كافیست ، بر روی صفحه “واسط” كلیك نمایید ، تا بتوانید اطلاعات مربوط به واسط را وارد نمایید (تصویر ۶).
تصویر ۶ : ورود اطلاعات واسط فروش
۳۷- در فرم فاكتور فروش در صفحه اسناد مرتبط ، می توانید مشخصات سند حسابداری صادر شده برای فاكتور فروش را مشاهده كنید . همچنین در فاكتور فروش ، در صفحه اسناد مرتبط ، می توانید مشخصات رسید دریافت ثبت شده برای فاكتور فروش را مشاهده كنید (تصویر ۷).
تصویر ۷ : صفحه اسناد مرتبط
1 دیدگاه
اولین نفری باشید که برای این نوشته دیدگاه می نویسد.
سلام و خسته نباشید. سوالی داشتم .فرض مثال من از اول فروردین تا 30 خرداد فاکتور فروش زدم . حالا متوجه شدم برای تاریخ مثلا 10 خرداد فاکتور فروشم جا مونده و یادم رفته بزنم.نرم افزار خطا میده و اجازه نمیده قبل تاریخ 30 خرداد فاکتور فروش بزنم. چ کار باید بکنم؟ قسمت تنطیمات جایی هست بتونم مشکلم رو حل کنم؟ ممنون میشم جواب بدین