پول و جهان تجارت، شما را نسبت به اطرافتان روشن تر می کند. اوضاع مساعد یک تجارت به ساماندهی و فرآیندهای حسابداری و همچنین سیاست ها و تصمیمات وابسته است. بدون یک سیستم حسابداری جامع، اداره ی شرکت شما پرریسک خواهد بود و ممکن است با کسری نقدینگی، جرایم مالیاتی و قصورات دیگر مواجه شوید.
می توانید کسب وکارتان را با اعمال یک سیستم حسابداری دقیق و مطمئن، سروسامان دهید و در واقع آن را با یک نرم افزار حسابداری قوی رشد دهید.
این ۱۳ روش بهینه سازی فرآیندهای حسابداری رو به خاطر بسپارید:
وقتی فرآیندهای حسابداری مانند نرم افزار، سیاست ها، روندها و برنامه ریزی ها را در شرکت خود راه می اندازید؛ باید مطمئن شوید که ۱۳ مورد زیر در تمامی واحدها پوشش داده شده است:
۱- حساب های تجاری اختصاصی
برای بررسی هزینه ها و درآمدها باید حساب بانکی و کارت های اعتباری شرکت از حساب های شخصی شما کاملاً مجزا باشد. اکثر شرکت ها، این کار را انجام می دهند؛ با اینحال ارزش این را دارد که این موضوع را بار دیگر در این وبلاگ یادآور شویم.
۲- مدیریت هزینه ها
شما قطعاً باید یک نرم افزار حسابداری برای مدیریت هزینه های کارکنان و پرداختی هایشان داشته باشید. سیستم شما باید قابلیت ثبت هزینه ها را داشته باشد. هدف از این کار، ثبت خرج ها و پرداختی ها است. اگر کارمندانتان به کارت بانکی دسترسی ندارند، نیازمندید که روندی استاندارد برای گزارش هزینه ها و درخواست پرداخت داشته باشید.
علاوه بر بررسی پرداختی کارکنان بر اساس هزینه ها، شما می بایست هزینه ها را دسته بندی کرده تا بتوانید گزارشات را مدیریت کنید و همچنین به ثبت موارد مالیاتی رسیدگی کنید. برای این کار باید دو جدول جدا برای حسابداری تهیه کنید: یکی برای مالیات ها و دیگری برای مدیریت حسابداری.
۳- مدیریت حساب های پرداختی
بدون داشتن یک سیستم حسابداری جامع برای مدیریت حساب های پرداختی، اعتبار تجارتتان را به خطر می اندازید و ممکن است با هزینه های غیرضروری دیرکرد یا بهره دهی مواجه شوید. تمام صورت حساب هایتان را به موقع یا زودتر از موعد برای پرداخت های زمان دار، پرداخت کنید.
۴- مدیریت حساب های دریافتی
مدیریت حساب های دریافتی نیازمند نرم افزاری است که سیاست ها و فرآیندهایی برای محاسبه هزینه های مشتری داشته باشد و روند و انتظارات پرداختی شما را برآورد کند. همچنین می توانید فاکتوری صادر کند که دقیق و قابل فهم برای مشتری باشد. سیستم شما باید قابلیت پیگیری پرداختی ها را داشته باشد و از حساب های قابل پرداخت استفاده کند.
۵- حسابداری را به کارمندان آموزش دهید
تمام کارمندان جدید باید فرآیندهای حسابداری را فرا بگیرند. حسابداران باید تمام مراحل کاری شرکت را بدانند؛ مسئولیت تمام کارهایی که انجام می دهند را برعهده گرفته و مانند یک پشتیبان عمل کنند. کارمندان خارج از این مجموعه نیز باید آموزش هایی را در این خصوص ببینند تا از انتظارات، براساس پیگیری هزینه ها مطلع باشند و زمان و صورت های پرداختی را نیز در نظر بگیرند.
۶- گزارشات درآمد (زیان یا سوددهی)، برگه های متعادل سازی و گزارشات مالی سالانه
هنگامی که واحد حسابداری هزینه ها و سهم ها را ثبت می کنند، این گزارشات مالی ضروری باید تهیه شوند. شما باید گزارشات درآمدتان را مرور کنید و برگه های متعادل سازی را به صورت ماهانه یا هر سه ماه یکبار بررسی کنید و همیشه گزارشات سالانه را در سال جاری در نظر داشته باشید.
سیستم هایی را بکار بگیرید که بتوانید گزارشات مالی را مرتباً جمع آوری کنید تا به شما امکان محاسبه و بررسی استانداردهای مالی را بدهد.
۷- پیش بینی میزان نقدینگی
شما باید هر چند وقت یکبار گزارشات گردش حساب را بدست آورید تا جریان نقدینگی را پیش بینی کنید. کسری های نقدینگی غیر منتظره می تواند تجارتتان را دچار دردسر کند و مالکین را مجبور کند که تصمیمات برنامه ریزی نشده، یا وام هایی با سود بالا بگیرند و یا فروش سربه سر داشته باشند تا بتوانند کسب و کار را سرپا نگه دارند.
پیش بینی میزان نقدینگی به شما کمک می کند که بتوانید کسری هایی که ممکن است پیش آید را پیش بینی کرده و خودتان را آماده کنید تا جلوی ایجاد مشکل را بگیرید.
۸- برنامه ریزی مالیاتی و تامین مالیات
چنانچه برای مالیات دهی آماده هستید؛ فصل مالیات دهی نباید برای شما استرس زا باشد. اگر همه چیز را ثبت شده، نگه داشته اید؛ جای نگرانی نیست.
۹- مدیریت مالیات فروش
صحبت از مالیات تنها به واحد حسابداری بخاطر مالیات پایان سال یا سه ماهه ختم نمی شود؛ بلکه مالیات فروش نیز باید حساب شود. تجارت هایی که با مالیات فروش سروکار دارند باید حواسشان به تغییر نرخ مالیات، تعطیلات، معافیت ها و قوانین حقوقی مالیاتی باشد.
یک برنامه ی پویا و سیستم حسابداری مناسب برای محاسبه و اعمال مالیات فروش آماده کنید.
۱۰- کاهش احتمال زیان داخلی
فرآیندهای حسابداری شما حتماً باید سیستمی برای کاهش زیان های داخلی داشته باشد. وظایف را تقسیم کنید و برای هر کاری یک سرپرست برگزینید؛ از هر سرپرست درخواست بررسی و کنترل کنید. بدین ترتیب می توانید دسترسی اشخاص را به حساب ها و اطلاعات همواره چک نمایید.
۱۱- اصلاحات حساب بانکی
حسابرسی حساب های بانکی امری مهم در طول زمان است و به شما قابلیت تشخیص سریع خطاها و امکان اصلاح آن ها را در نرم افزار حسابداری می دهد و بدین ترتیب می توانید خطاهای موجود را به بهترین شکل ممکن تصحیح کنید.
۱۲- پشتیبانی اطلاعات
اطلاعاتتان را پشتیبانی کنید و از هر فایل مهمی بک آپ تهیه کنید. حسابداری به شما امکان حفاظت اطلاعات را می دهد. همچنین باید اسناد را اسکن کرده و در صورت ایجاد موقعیت اورژانسی در دفتر کار از اطلاعاتتان بک آپ تهیه کنید.
۱۳-اتوماسیون اداری پشتیبان
با توسعه تکنولوژی، راه حل های زیادی برای غلبه بر چالش های مجموعه حسابداری وجود دارد. مطمئن باشید که قبل از انتخاب یک محصول تحقیقات لازم را می کنید. به دنبال ویژگی های مقیاسی و پشتیبانی مستمر باشید؛ اما از استفاده از ابزار مدرن حسابداری به هیچ عنوان نترسید. در جریان پشتیبانی هوشمند کارتان با استفاده از تکنولوژی باشید و آن را به حالت خودکار و کامل درآورید.
مسئولیت ها، درخواست ها و فرآیندها لازم است که در بخش کوچکی از واحد حسابداری تان جای گیرند و چنانچه تجارت شما توسعه می یابد این کار برایتان طاقت فرسا نباشد.
استفاده از تکنولوژی برای بهینه سازی، اتوماسیون، به جریان انداختن و کامل کردن فرآیندهای حسابداری ضروری است؛ حجم کاری شما را کاهش می دهد و اطلاعات مالی تان را توسعه می بخشد. با داشتن اطلاعات مالی، می توانید به صورت شفاف تر عملکرد شرکت را بررسی کرده و برنامه ها و عملکردتان را زیر نظر بگیرید.
وقتی یک سیستم حسابداری مانند سپیدار را بکار می گیرید و زمانبندی و برآورد هزینه ها، پرداختی ها و صورتحساب ها را پیگیری می کنید؛ مدیریت مالی حساب هایتان را به راحتی می توانید به سرانجام برسانید.
تجهیز شرکت به یک نرم افزار حسابداری مطمئن، کمک می کند که تصمیمات مالی هوشمندانه تری بگیرید؛ هزینه ها را کاهش دهید؛ بیش ترین بازدهی را داشته باشید و سوددهی و توسعه تجارتتان را بهبود ببخشید.