...
0
سبد خرید خالی است.

آموزش گزارش دفاتر نرم افزار حسابداری سپیدار (۸ نکته مهم)

صدور سند اختتامیه و افتتاحیه - تعریف حسابهای تفصیلی(تعریف مركز هزینه) - تعریف سال مالی در سپیدار

فهرست مطالب

برای شنیدن این مقاله بر روی کلید پخش کلیک کنید 👆

گزارش دفاتر نرم افزار حسابداری سپیدار

در پایان گردآوری اسناد ومدارک مثبته ، بررسی وتحلیل رویدادهای مالی و تنظیم سند حسابداری، رویدادهای مزبور به شکلی مناسب در دفاتر حسابداری ثبت می شوند. دفاتر حسابداری را میتوان به دو گروه تقسیم کرد:

  • گروه اول؛ دفاتر رسمی یا قانونی شامل دفتر روزنامه عمومی و دفتر کل می باشد که مورد قبول اداره دارایی است .
  • گروه دوم؛ دفاتر غیر رسمی یا کمکی که شامل دفاتر معین و سایر دفاتر مورد نیاز حسابداران می گردد .

گزارش دفاتر

گزارش گردش عملیات هر سرفصل بشرح ردیفهای سند یا سرفصلهای حساب یا اطلاعات روزنامه در سطوح ( کل، معین ، تفصیلی ، کل/معین ، معین/تفصیلی ، تفصیلی/معین و کل/معین/تفصیلی ) در این فرم قابل استخراج است.اطلاعات هر سرفصل را میتوان برای کل دوره مالی و یا محدود به یک دوره زمانی رویت نمود.

دفتر کل

دفتری است که ورودی-خروجی حساب ها را به تفکیک “حساب کل” آن ها نشان می دهد. هر سطر از این دفتر یک قلم از سند حسابداری است. از آنجا که در یک سیستم حسابداری معمولی به ازای هر حساب کل چندین و چند حساب معین و به ازای هر حساب معین هم چندین سند حسابداری ثبت می شود حجم این گزارش (دفتر) بسیار زیاد است.

دفتر معین

دفتری است که ورودی-خروجی هر کدام از حساب های معین انتخابی را به تفکیک حساب های معین نشان می دهد. هر سطر از این دفتر یک سطر از سند حسابداری است. این گزارش خیلی شبیه به گزارش دفتر کل است و برای مواردی کاربرد دارد که تنها چند حساب معین خاص مد نظر باشد.

دفتر تفصیلی

این دفتر کاملا مشابه دفاتر معین و کل می باشد و تفاوت در این است که آیتم های اسناد حسابداری به تفکیک حساب های تفصیلی نمایش داده می شوند.

 

دریافت گزارش دفاتر نرم افزار سپیدار و ۸ نکته مهم

پس از ورود به سیستم سپیدار در منوی سمت راست ، وارد قسمت حسابداری شده و در قسمت عملیات روی گزینه “گزارش دفاتر” کلیک کنید .

آموزش گزارش دفاتر در نرم افزار سپیدار

 

فرمی که در اختیار شما قرار می گیرد، می توانید اعمال فیلتر نموده و گزارش مورد نظر را تهیه نمایید .

آموزش گزارش دفاتر در نرم افزار سپیدار

 

جهت تهیه گزارش دفاتر، موارد و نکات زیر را مدنظر داشته باشید :

۱- در صورتیکه برای کاربر، حقوق دسترسی گزارش دفاتر تعریف شده باشد، کاربرمی تواند اقدام به تهیه گزارش نماید.

۲- وقتی فرم گزارش دفاتر را باز می کنید ، سیستم به صورت پیش فرض گزارش را در محدوده سال مالی که در آن سال قرار گرفته اید و با درنظر گرفتن سند افتتاحیه ، گزارش دفتر کل را نمایش می دهد . شما می توانید با توجه به نیاز خودتان فیلتر های لازم را انجام داده و گزارش را تهیه نمایید.

۳- گزارشگیری “گزارش دفاتر” تنها برای یک سال مالی امکان پذیر است و محدوده گزارشگیری این گزارش نمی تواند بیش از یک سال مالی باشد.

۴- در گزارش دفاتر امکان گزارشگیری بر اساس محدوده تاریخی ، شماره سند و با در نظر گرفتن اسناد افتتاحیه، اختتامیه و بستن حسابها وجود دارد و کاربر به راحتی می تواند محدوده گزارشگیری خود را براساس نیاز خود تعیین نموده و گزارش را تهیه نماید.

 

آموزش گزارش دفاتر در نرم افزار سپیدار

 

۵-گزینه “از تاریخ” تاریخ شروع سال مالی و گزینه “تا تاریخ” تاریخ خاتمه سال مالی را که در آن سال اقدام به تهیه گزارش نموده اید را نمایش می دهد . شما می توانید محدوده تاریخ را تغییر دهید و با زدن کلید تاریخ را خالی نموده و تاریخ را به صورت دستی وارد نمایید و یا با زدن کلید با تاریخ روز پر خواهد شد.

۶- به طور پیش فرض گزارش دفاتر ، گزارش دفتر کل را نمایش می دهد . چنانچه بخواهید گزارش سطوح دیگر ( معین ، تفصیلی ، کل/معین ، معین/تفصیلی ، تفصیلی/معین و کل/معین/تفصیلی ) را مشاهده نمایید ، کافیست برروی سطح مورد نظر کلیک نموده تا بتوانید گزارش دفتر مربوط به آن سطح انتخابی را تهیه کنید.

۷-در صورتیکه از امکانات ارزی در سیستم استفاده میکنید ، در گزارش دفاتر سه ستون ارز ، بدهکار ارزی و بستانکار ارزی فعال می¬شود تا بتوان مقدار ارزی هر حساب را نیز مشاهده نمود.

 

آموزش گزارش دفاتر در نرم افزار سپیدار

 

۸- شما می توانید با توجه به نیاز خودتان فیلتر های لازم را انجام داده و گزارش را تهیه نمایید . برای این منظور کافیست بعد از اعمال فیلتر های لازم ، کلید “بروز کردن” پایین فرم را بزنید تا اطلاعات بروز شوند . همچنین شما می توانید اطلاعات تمام صفحات گزارش دفاتر را باز خوانی نمایید . برای این منظور کافیست کلید “بازخوانی همه صفحات” بالای فرم رابزنید .

سوالات متداول

  • گروه اول دفاتر رسمی
  • گروه دوم دفاتر غیر رسمی

مطالب مرتبط

حساب داری چیست

حسابداری چیست ؟

حسابداری چیست؟! سوالی که ممکن است برای بسیاری که قصد دارند در این رشته تحصیل کنند یا کسب‌وکاری راه بیندازند، پیش آید. حسابداری به عنوان

ادامه مطلب »
اصل و اصول حسابداری

اصول حسابداری چیست؟

اصول حسابداری چیست؟ امروزه، کسب‌وکارها برای بقا و رشد پایدار، نیازمند یک سیستم مالی دقیق و شفاف هستند. اینجاست که اصول حسابداری به عنوان ستون‌های

ادامه مطلب »

این صفحه را به اشتراک بگذارید .

به این مطلب امتیاز دهید .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

تماس با سپید حساب ویرا

حسابداری تولیدی سپیدار

بسته تولیدی سپیدار

  •  کاهش اتلاف مواد اولیه در خط تولید
  • کنترل خروج مواد اولیه از انبار
  • کنترل ورود محصولات به انبار محصول
  • تعیین حداقل و حداکثر موجودی هر کالا
question