برگشت رسید انبار
ثبت عملیات برگشت رسید انبار
اگر كالایی كه خریداری یا از تولید دریافت می شود به تامین كننده یا تولید كننده آن عودت داده شود ، در سیستم “تامین كنندگان و انبار” توسط سند برگشت رسید انبار ثبت می شود . در برگشت رسید انبار هم اطلاعات تعدادی و هم اطلاعات ریالی كالای برگشت داده شده ثبت می شود . برگشت رسید انبار می تواند هم برمبنای رسید انبار و هم بدون مبنای رسید انبار در سیستم ثبت گردد
۱- پس از ورود به سیستم در منوی عمودی ، بر روی قسمت “تامین كنندگان و انبار” كلیك كنید (تصویر۱).
تصویر ۱ : كلیك بر روی قسمت تامین كنندگان و انبار
۲- وارد قسمت تامین كنندگان و انبار شده و در قسمت عملیات روی گزینه “برگشت رسید انبار جدید” كلیك كنید (تصویر۲).
تصویر ۲ : كلیك بر روی گزینه “برگشت رسید انبار جدید” در قسمت عملیات
۳- در فرم برگشت رسید انبار “نوع” برگشت رسید را انتخاب نمایید . در برگشت رسید انبار ،چهار نوع برگشت رسید انبار وجود دارد كه عبارت است از : “خرید داخلی” ، “خرید وارداتی” ، “تولید” و “سایر” . شما می توانید با توجه به نوع برگشت رسید انباری كه انجام داداه اید ، یكی از انواع را انتخاب نموده و به تكمیل اطلاعات فرم برگشت رسید ادامه بدهید (تصویر ۳).
۴- “انبار” را از سلكتور آن انتخاب نمایید (تصویر ۳).
۵- “تحویل گیرنده” كالا را از سلكتور آن انتخاب نمایید (تصویر ۳).
۶- گزینه “حساب معین” ، حساب معینی است كه مبلغ بدهكاری (پرداختنی) برگشت رسید انبار در آن حساب درج می شود . اگر نوع رسید انبار یكی از گزینه های “خرید داخلی” ، “خرید وارداتی” یا “سایر” تعیین شده باشد ، گزینه “حساب معین” بصورت پیش فرض با حساب معین “حسابهای پرداختنی” درج شده در قسمت تنظیمات در صفحه تامین كنندگان و انبار پر می شود و می توانید آن را تغییر دهید .اگر نوع رسید انبار گزینه “تولید” تعیین شده باشد ، گزینه “حساب معین” بصورت پیش فرض با حساب معین “حساب كار در جریان ساخت” درج شده در قسمت تنظیمات در صفحه تامین كنندگان و انبار پر می شود و می توانید آن را تغییر دهید (تصویر ۳).
۷- در صورت دستی بودن روش شماره گذاری برگشت رسید انبار ، “شماره” فعال بوده و شماره برگشت رسید را وارد نمایید . توجه داشته باشید كه در صورت خودكار بودن روش شماره گذاری برگشت رسید انبار ، شماره غیر فعال خواهد بود و سیستم به صورت اتوماتیك به برگشت رسید انبار ذخیره شده ، شماره اختصاص خواهد داد (تصویر ۳).
۸- “تاریخ” برگشت رسید انبار را وارد نمایید . سیستم به صورت پیش فرض “تاریخ” را با تاریخ روز نمایش می دهد (تصویر ۳).
۹- برای اضافه كردن قلم به برگشت رسید انبار ، كلید یا Ctrl+Insert را بزنید . همچنین برای حذف یك قلم می توانید از كلید
یا Ctrl+Delete استفاده كنید (تصویر ۳).
۱۰- گزینه “مبنا” برای برگشت اطلاعات از روی یك رسید انبار مشخص است . در صورتی كه بخواهید برگشت رسید انبار بر مبنای رسید انبار صورت گیرد ، از سلكتور مربوطه رسید انبار مربوطه را انتخاب نمایید . با انتخاب رسید انبار اطلاعات تعدادی و مبلغی از رسید انبار به برگشت رسید انبار منتقل خواهد شد (تصویر ۳).
۱۱- در قسمت قلم برگشت رسید انبار _ بخش اطلاعات كالا ، “كد كالا” را از سلكتور آن انتخاب نمایید . توجه داشته باشید با انتخاب كد كالا ، سیستم عنوان و عنوان (۲) را نمایش خواهد داد (تصویر ۳).
۱۲- در صورتیكه در تعریف كالا برای كالای انتخاب شده گزینه ردیابی فعال شده باشد ، در گزینه “ردیابی” ، عامل ردیابی مورد نظر را وارد نمایید (تصویر ۳).
تصویر ۳ : ورود اطلاعات برگشت رسید انبار
۱۳- در قسمت قلم برگشت رسید انبار _ بخش مقدار ، “مقدار اصلی” كالای انتخاب شده را وارد نمایید (تصویر ۴).
۱۴- اطلاعات گزینه “فی” یا “كل” را بر اساس ارز پایه سیستم وارد كنید (تصویر ۴).
۱۵- در قسمت قلم برگشت رسید انبار ، در گزینه “توضیحات” می توانید توضیحات مربوط به اقلام كالا را وارد نمایید (تصویر ۳).
۱۶- در صورتی كه از امكانات زبان دوم در سیستم استفاده می كنید ، در گزینه “توضیحات(۲)” می توانید توضیحات مربوط به اقلام كالا را به زبان دوم وارد نمایید (تصویر ۴).
۱۷- همه اطلاعات مبلغی مندرج در برگشت رسید انبار ، به ارز پایه سیستم خواهد بود .در صورتی كه برگشت رسید انبار بصورت ارزی انجام شده است ، به جای ورود مبالغ به ارز پایه ، كلید در نوار پایین قسمت اقلام را بزنید و در پنجره ای كه در اختیارتان قرار می گیرد ، اطلاعات مورد نیاز را وارد كنید (تصویر ۴).
۱۸- در برگشت رسید انبار ، اطلاعات “حمل” فقط برای مواردی ثبت می شود كه بر مبنای یك رسید انبار مشخص كه قبلا هزینه حمل داشته است ، ثبت شوند (تصویر ۴).
۱۹- اطلاعات “مالیات” و “عوارض” پرداخت شده برای هر قلم را به ارز پایه در نوار پایین وارد كنید (تصویر ۴).
۲۰- با انتخاب و قرار گرفتن روی هر قلم ، موجودی آن كالا به واحدهای مختلف سنجش آن كالا در كل شركت در جدول پایین فرم در سمت راست نمایش داده می شود (تصویر ۴).
۲۱- در قسمت پایین و سمت چپ فرم ، سر جمع اطلاعات مبلغی وارد شده برای همه اقلام برگشت رسید انبار با توجه به ارز انتخاب شده نمایش داده می شود (تصویر ۴).
تصویر ۴ : ورود اطلاعات برگشت رسید انبار و نمایش اطلاعات وارد شده
۲۲- در بالای فرم “برگشت رسید انبار” ، كلید ذخیره را كلیك كنید . در صورتی كه در تنظیمات سیستم تامین كنندگان و انبار ، گزینه “صدور خودكار سند حسابداری برگشت رسید انبار” فعال شده باشد ، به محض ثبت برگشت رسید انبار ، سند حسابداری آن نیز صادر خواهد شد (تصویر ۵).
۲۳- در صورتی كه در تنظیمات سیستم تامین كنندگان و انبار ، گزینه “صدور خودكار سند حسابداری برگشت رسید انبار” فعال نشده باشد ، بعد از ذخیره برگشت رسید انبار ، می توانید سند حسابداری آن را به سیستم حسابداری ارسال نمایید . برای این كار در بالای فرم “برگشت رسید انبار” ، كلید “صدور سند حسابداری” را كلیك كنید (تصویر ۵).
۲۴- برای مشاهده سند حسابداری صادر شده برای برگشت رسید انبار ، در بالای فرم یا لیست برگشت رسید های انبار كلید “نمایش سند حسابداری” را بزنید (تصویر ۵).
۲۵- برای حذف سند حسابداری صادر شده برای برگشت رسید انبار ، در بالای فرم یا لیست برگشت رسید های انبار كلید “حذف سند حسابداری” را بزنید (تصویر ۵).
تصویر ۵ : ذخیره اطلاعات برگشت رسید انبار و امكانات موجود در آن
۲۶- در فرم برگشت رسید انبار در صفحه اسناد مرتبط ، می توانید مشخصات سند حسابداری صادر شده برای برگشت رسید انبار را مشاهده كنید (تصویر ۶).
تصویر ۶ : صفحه اسناد مرتبط
۲۷- برای مشاهده لیست برگشت رسید های انبار ، وارد قسمت تامین كنندگان و انبار شده و در قسمت فهرست ، روی گزینه “برگشت رسید انبار” كلیك كنید (تصویر ۷).
تصویر ۷ : فهرست برگشت رسید انبار
دیدگاهتان را بنویسید