معرفی صندوق
۱- معرفي صندوق :
معمولا در موسسات مختلف ، صندوق يا صندوق هايي جهت نگهداري وجوه نقد واسناد بهادار وجود دارد . از صندوق هاي وجوه نقد براي دريافت ها و پرداخت هاي فوري با مبالغ كم استفاده مي شود و براي موجودي آن سقفي در نظر گرفته مي شود و مازاد آن به حساب هاي بانكي موسسه واريز مي شود . صندوق دار مجاز به خارج كردن موجودي نقد و اسناد بهادار نزد صندوق از موسسه نمي باشد و هر ورودي و خروجي وجه نقد و اسناد بهادار بر اساس قبوض مختلف صورت مي گير د . چنانچه در موسسه موجودي نقد ارزهاي مختلف نگهداري شود ، براي كنترل بهتر حساب ها معمولا حساب موجودي نقد هر ارز را در حساب هاي مختلف نگهداري مي كنند .
پس از ورود به سيستم در منوي سمت راست ، وارد قسمت عمليات بانكي شده و در قسمت عمليات روي گزينه “صندوق جديد” كليك كنيد .
فرمي كه در اختيار شما قرار ميگيرد ، در صفحه اطلاعات اصلي ، اطلاعات مورد نياز را وارد كنيد.
جهت ورود اطلاعات ، موارد و نكات زير را مدنظر داشته باشيد :
۱- ورود اطلاعات “عنوان” و در صورت استفاده از امكانات زبان دوم در سيستم ، “عنوان (۲)”اجباري است .
۲- با ورود اطلاعات “عنوان” و همچنين در صورت استفاده از امكانات زبان دوم در سيستم ، با ورود اطلاعات “عنوان (۲)” ، سيستم به صورت خودكار “عنوان تفصيل” و “عنوان تفصيل (۲)”را با عنوان صندوق نمايش خواهد داد .
۳- “حساب تفصيل” اجباري است . در صورتي كه در “قسمت تنظيمات/روش شماره گذاري صندوق” را به صورت دستي انتخاب كرده باشيد ، “حساب تفصيل” فعال بوده و شما مي توانيد كد تفصيلي را به صورت دستي وارد نماييد و در صورت وارد ننمودن كد تفصيلي ، هنگام ذخيره اطلاعات سيستم به صورت خودكار ، كد تفصيل اختصاص خواهد داد. ولي در صورتي كه در “قسمت تنظيمات/روش شماره گذاري صندوق” را به صورت خودكار انتخاب كرده باشيد ، حساب تفصيل فعال نبوده و سيستم به صورت خودكار به صندوق جديد ، كد تفصيل اختصاص خواهد داد.
۴- در همه جاي سيستم هر جا نياز به مشاهده ، نمايش يا انتخاب صندوق باشد ، اطلاعات “كد تفصيلي” ، “عنوان صندوق” و “موجودي”به عنوان مشخصات صندوق نمايش داده ميشوند .
۵- اطلاعات “عنوان تفصيل” و “حساب تفصيل” وارد شده براي “صندوق هاي” مختلف نميتوانند تكراري باشند .
۶- اطلاعات “عنوان تفصيل (۲)” وارد شده براي “صندوق هاي” مختلف نميتوانند تكراري باشند .
۷- ورود “ارز” براي صندوق اجباري است . هنگام معرفي صندوق جديد سيستم به صورت پيش فرض ، ارز پايه را نمايش مي دهد و شما مي توانيد ارز مورد نظر خود را براي صندوق انتخاب نماييد و با انتخاب ارزي به غير از ارز پايه ، نرخ ارز فعال شده و مي توانيد نرخ ارز را به صورت دستي و يا از طريق كليد
آخرين نرخ را وارد نماييد .
۸- در صورتي كه در تاريخ معرفي صندوق ، صندوق مورد نظر مانده اوليه اي دارد ، مي توانيد در قسمت “موجودي اوليه” آن را وارد نماييد .
۹- ورود “تاريخ افتتاح” اجباري است . سيستم به صورت پيش فرض آخرين روز سال مالي قبل را نمايش مي دهد و شما مي توانيد با زدن كليد تاريخ را خالي نموده و تاريخ را به صورت دستي وارد نماييد و يا با زدن كليد
“تاريخ” با تاريخ روز پر خواهد شد .
۱۰- انتخاب گزينه “فعال” براي يك صندوق ، موجب مي شود بتوانيد از اين صندوق در سيستم استفاده كنيد . در صورت غير فعال بودن يك صندوق ، امكان مشاهده و صدور اسناد جديد براي اين صندوق در سيستم وجود نخواهد داشت . ولي مي توانيد اسنادي كه قبلا صادر شده را مشاهده كنيد و يا گزارش هاي مربوط به آن صندوق را تهيه نماييد .
۱۱- يك صندوق در صورتي قابل حذف خواهد بود كه از اين صندوق در قسمتهاي ديگر سيستم هيچ استفاده اي نشده باشد. در صورت استفاده از اين صندوق در ساير قسمتهاي سيستم ( مثلا در رسيد دريافت يا …) ، ابتدا بايد آن اطلاعات را از سيستم حذف شوند تا بتوان صندوق را حذف كرد . در صورتيكه اطلاعات وابسته به صندوق قابل حذف نيستند ولي نمي خواهيد ديگر از اين صندوق در سيستم استفاده كنيد ، بايد اين صندوق را غير فعال كنيد .
۱۲- در صورتيكه براي كاربر ، حقوق دسترسي ويرايش اطلاعات صندوق تعريف شده باشد ، كليه اطلاعات تعريف صندوق به غير از “ارز” و “موجودي اوليه” (در صورت صدور سند عمليات اول دوره) در هر شرايطي امكان پذير است .
۲- يادداشت و اطلاعات تكميلي :
براي مشاهده نحوه استفاده از قسمتهاي “يادداشت” و “اطلاعات تكميلي” ، به راهنماي قسمتهاي عمومي سيستم مراجعه نماييد .
دیدگاهتان را بنویسید