مفاهیم اساسی و حیطه حسابداری
تعریف حسابداری: حسابداری فنی است شامل مراحل تشخیص- طبقه بندی -ثبت-گزارشها-صورتهای مالی و در نهایت استنتاج اطلاعات درآمدها .هزینه ها وکلیه فعالیتهای مالی انجام شده موسسه.
هدف : حسابداری یک سیستم است که در آن فرآیند, جمع آوری .طبقه بندی .ثبت . خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارشهای مالی و صورتهای حسابداری در شکل ها و مدلهای خاص انجام میگیرد .تا افراد ذینفع درون سازمانی مثل مدیران سازمان و یا برون سازمانی مثل بانکها, مجمع عمومی سازمان مورد نظر و یا مقامات مالیاتی بتواننداز این اطلاعات استفاده کنند.به همین دلیل فردی که تحصیلات دانشگاهی ندارد بیشتر دفتر دار است تا حسابدار چرا که گزارشهای این دسته از افراد مطابق استاندار نیست و پردازش کافی نمیشود و بیشتر تراز حسابها میباشد برای مثال یک حسابدار تجربی نمی تواند براحتی بین دارائی کوتاه مدت وبلند مدت تفاوت قائل شود ویا نمی داند برگشت ازخرید یا فروش یا استهلاکات ذخیره ها را اعمال کند یا معاملات ارزی را در دفتر ثبت کند .
حسابدار به عنوان یک نظام پردازش اطلاعات و داده های خام مالی را دریافت نموده آنها رابه نظم در میآورد.
محصول نهائی یک نظام حسابداری گزارشهاو صورت های مالی است که مبنای تصمیم گیری اشخاص ذینفع ( مدیران .سرمایه گذاران .دولت و….) قرار میگیرد .
ماهیت : یک حسابدار متخصص .درآینده میتواند مدیر مالی سازمان یا شرکت گرددیعنی میتواند به مدیریت یک شرکت , ایده بدهد که منابع موجودش را در چه راههایی سرمایه گذاری نماید تا استفاده بهینه کند ویا اگر شرکت به منابع مالی جدید نیاز داشت یک مدیر مالی براساس دانش آکادمیک خودمیتواند بگوید که از چه طریقی باید تامین مالی کرد.
حسابداری یک سیستم اطلاعاتی است که با فراهم کردن اطلاعات لازم کمک میکند تا سرمایه گذارها اعتبار دهندگان . مدیران و دولت نسبت به مسائل اقتصادی بهتر بتوانندتصمیم بگیرد. برای مثال اگر شخصی بخواهد در یک شرکتی سرمایه گذاری کنند تمایل دارد که وضعیت مالی آن شرکت و یا نتایج عملیات آن شرکت را طی سالهای قبل بداند موضوعاتی که به صورت گزارشهای مالی توسط حسابداران تهیه میشود
نتیجه یکی از تحقیقات در دانشگاه کلمبیا مبنی بر این بود که از دهه ۷۰ به بعد همه شرکتهای موفق شرکتهای بوده اندکه مدیر آنها تحصیلات مالی داشته است چون از این دهه به بعد اطلاعات نقش مهمی پیداکرده است و مهمترین اطلاعات نیز اطلاعات مالی است که تاثیر بسیاری در تصمیم گیری روسای شرکت ها دارد .
حسابداری مالی و بازرگانی در کلیه شرکتهای و موسسات تجاری و غیر انتفاعی حسابدار صنعتی در کلیه واحدهای صنعتی وشرکتهای تولیدی حسابداری دولتی در کلیه ادارات دولتی حسابداری بانکها در شعبه ها و سرپرستی بانکها حسابداری بیمه در موسسات بیمه ,حسابداری صندوقهای قرض الحسنه
وقوع یک معامله | — | تهیه اسناد مثبته | درج اطلاعات دردفتر روزنامه | — | انتقال اقلام بدهکار و بستانکاراز دفتر روزنامه به دفتر کل | تهیه صورتهای مالی دفترکل |
دیدگاهتان را بنویسید