مقدمه حسابداری
معرفی سیستم حسابداری
هر سازوکار حسابداری دارای سه عملکرد اطلاعاتی، نظارتی و خدماتی است. مهم ترین عملکرد یک سازوکار حسابداری عملکرد اطلاعاتی آن است. هر سازوکار حسابداری باید اطلاعات موجود درباره معاملات، عملیات مالی و رویدادهای دارای اثر مالی بر یک مؤسسه را گردآوری و بر حسب پول به عنوان مقیاس مشترک اندازه گیری، ثبت و طبقه بندی کند و در نهایت گزارش هایی را فراهم کند که استفاده کنندگان مختلف بتوانند بر مبنای آن آگاهانه تصمیم گیری کنند. در عملکرد نظارتی سازوکار حسابداری باید اطلاعاتی فراهم آورد که مدیران را در برنامه ریزی و هدایت عملیات و نظارت فعالیت های یک مؤسسه یاری رساند. مؤسسات افرادی را به خدمت گرفته و با اشخاص و مؤسسات مختلفی سرو کار دارد. این جریان، تعهدات و مطالباتی را برای مؤسسه ایجاد می کند که تنظیم روابط مؤسسه با دیگران و دادن اطلاعات صحیح به آنان، ایفای تعهدات در سررسید و وصول به موقع مطالبات، عملکرد خدماتی یک سازوکار حسابداری را تشکیل می دهد .
یكی از مهمترین اهداف سیستم حسابداری مالی ، تهیه اطلاعات مالی منسجم و به روز سازمان ها و موسسات اقتصادی است. این گروه از اطلاعات، مجموعه عملیات ساز مان ها و موسسات یاد شده را در قالب شاخص های كمی بیان می كند و زمینه های لازم را برای كنترل و برنامه ریزی مدیریت فراهم می سازد .
نرم افزار حسابداری مالی ، به عنوان بخشی از نرم افزار سپیدار سیستم ، وظیفه جمع آوری نتایج عملیات و فعالیت های اقتصادی یك سازمان را بر عهده دارد . در حقیقت ، افزون بر وظایف معمول سیستم حسابداری مالی ، نقش اصلی این نرم افزار را می توان دریافت ، طبقه بندی و جمع بندی اطلاعات سایر سیستم ها همچون “عملیات بانكی” ، “تامین كنندگان و خرید” و “مشتریان وفروش” دانست .
نرم افزار حسابداری مالی ، امكانات متنوع بسیاری دارد . امكانات و ویژگی های اصلی این نرم افزار را می توان در قالب طبقه بندی های زیر بر شمرد :
۱- طبقه بندی حساب ها تا ۴ سطح : گروه ، كل ، معین و تفصیلی
۲- تعیین ویژگی و مشخصات حساب های معین بر اساس : ریالی ، ارزی ، تسعیر پذیر (در صورت داشتن زیر سیستم ارزی)، تفصیلی پذیر ، پیگیری ، كنترل ماهیت طی دوره و ماهیت حساب
۳- ورود اطلاعات اسناد با تاریخ های مختلف توسط كاربران متعدد به صورت همزمان و ایجاد ترتیب لازم توسط سیستم
۴- امكان تهیه گزارش از شماره پیگیری و ارزی همچون یك سطح حساب
۵- ارسال اطلاعات به نرم افزار هایی همچون Excel برای تهیه گزارش های مطلوب و مورد نظر كاربر
۶- شناسایی اسناد ارسالی از سایر سیستم ها و جلو گیری از تكرار اطلاعات برای حفظ یكپارچگی اطلاعات
۷- ثبت اطلاعات سند به صورت موقت و امكان تبدیل اسناد موقت به دائم و برعكس
۸- انجام عملیات بستن حساب های موقت (سود و زیان)
۹- صدور اسناد بستن حساب ها ، اختتامیه و افتتاحیه توسط سیستم
۱۰- تهیه گزارش های رایج در فرهنگ سیستم مالی به صورت استاندارد و امكان طراحی و ساخت گزارشات در گزارش ساز
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
استخدام حسابدار یا خرید نرم افزار حسابداری
203 بازدید
-
دمو نرم افزار حسابداری سپیدار رایگان درخواست دهید
124 بازدید
-
حسابداری انبار چیست؟ کاربرد نرم افزار حسابداری انبار
129 بازدید
-
اصطلاحات و مفاهیم اصلی حسابداری
103 بازدید
-
قابل توجه دارندگان قفل و کاربران سپیدار بابت بروزرسانی
215 بازدید
-
عیدی سال 98
164 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید