سپید_حساب_ویرا

مالیات حقوق چیست؟

مالیات حقوق چیست؟

فهرست مطالب

بر اساس ماده یک قانون مالیات های مستقیم، تمامی اشخاص حقوقی و حقیقی که در کشور ایران با فعالیت در حوزه خدمات، اقتصاد و… به کسب درآمد  می  پردازند، بایستی مالیات بر درآمد پرداخت نمایند. قسمتی از مالیات بر درآمد را مالیات حقوق شامل  می  شود که در بخش قانون مالیات های مستقیم قرار دارد. همان طور که پرداخت مالیات شرکت ها بر عهده اشخاص حقوقی است، مالیات بر حقوق توسط اشخاص حقیقی پرداخت  می شود که مقدار آن نیز بر اساس نسبتی از درآمد فرد تعیین  می گردد. مالیات بر حقوق با توجه به ثبات، حجم، کارایی و وصول آسانی که دارد از مباحث بسیار مهم به شمار  می آید. بر همین اساس در این مقاله قصد داریم به بررسی بیشتر مالیات حقوق و نحوه محاسبه مالیات بر حقوق بپردازیم.

تعریف مالیات حقوق

بر اساس ماده هشتاد و دو قانون مالیات های مستقیم، مالیات حقوق را می توان این گونه تعریف کرد: درآمدی که فرد حقیقی در خدمت به شخص دیگر از جمله اشخاص حقیقی و حقوقی در ازای انجام نیروی کار خود برای اشتغال در کشور بر اساس کار انجام گرفته یا مدت آن، به صورت نقد و یا غیر نقد دریافت  می کند، مشمول پرداخت مالیات بر درآمد حقوق خواهد بود. به عبارت دیگر هر فردی که در ازای انجام کار برای شخصی دیگر دستمزد دریافت نماید بایستی مالیات بر حقوق خود را پرداخت کند.

  • قیمت سپیدار (لیست جامع و جدید قیمت برنامه حسابداری سپیدار)

همچنین توجه داشته باشید که بر اساس ماده هشتاد و شش قانون مالیات های مستقیم و تبصره موجود در این ماده، مالیات بر حقوق از جمله مالیات های تکلیفی به شمار  می آید. بر اساس مالیات تکلیفی محاسبه مبلغ و پرداخت مالیات بر حقوق کارکنان بر عهده کارفرما یا همان پرداخت کننده حقوق خواهد بود و کارکنان در این راستا وظیفه‌ ای ندارند.

فرایند محاسبه مالیات بر حقوق کارگران

مالیات حقوق و نرخ آن از جمله مسائل مهم مشمولان در هر سال به شمار  می آید. کلیه مودیان در آغاز هر سال در انتظار اعلام بخشنامه میزان معافیت مالیاتی و نحوه محاسبه آن از سوی مراجع قانونی هستند. با این حال در میان کلیه مشمولان و مودیان، مالیات افراد و کارگرانی که در کارخانه های خدماتی یا تولیدی مشغول به کار هستند با توجه به داشتن سطح درآمد کمتر، همواره بسیار مهم بوده و در رسانه ها به آن پرداخته  می شود.

مسائلی از جمله اینکه نمایندگان کارگران تا چه حد در رعایت حقوق کارگران تلاش دارند و تورم و شرایط اقتصادی تا چه حد تاثیرگذار است تماماً به کمیسیون تعیین کننده مالیات ها بستگی خواهد داشت. در انتها خروجی کمیسیون تعیین کننده مالیات ها یک سری الزامات قانونی را به دنبال دارد که کارفرمایان را موظف  می کند پیش از پرداخت حقوق کارکنانشان ابتدا مالیات تکلیفی را کسر کرده و سپس باقی مانده حقوق را به حساب کارگران واریز کنند.

مالیات حقوق بازنشستگان چقدر است؟

بر اساس ماده نود و یک قانون مالیات های مستقیم، صحبت هایی از سوی قانونگذار در خصوص معافیت های مالیات بر درآمد شده است. مواردی که مشمول معاف از مالیات بوده‌ اند در چند بند توضیح داده شده‌ اند. در یکی از بندهای مربوط به ماده نود و یک، قانونگذار مواردی را از پرداخت مالیات معاف  می نماید که عبارتند از:

  • مالیات حقوق بازنشستگی
  • حقوق وظیفه
  • حقوق مستمری
  • پایان خدمت
  • بازخرید خدمت
  • بازخرید وظیفه
  • خسارت اخراج
  • حق سنوات
  • مستمری پرداختی به وراث
  • حقوق ایام مرخصی استفاده نشده

بر اساس مواردی که در این بند از ماده نود و یک قانون مالیات های مستقیم آمده است حقوق بازنشستگان مانند بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی معاف از پرداخت مالیات بر درآمد خواهند بود.

محاسبه آنلاین مالیات حقوق با کمک نرم‌افزار سپیدار

از مسائل مالی بسیار مهم برای کارفرمایان و مدیران  می توان به محاسبه مالیات حقوق اشاره کرد. این عزیزان  می توانند برای محاسبه دقیق و آسان مالیات تکلیفی و همچنین آماده سازی و ارسال لیست مالیات بر حقوق در موعد مقرر، از نرم‌افزارهای پیشرفته در خصوص حقوق و دستمزد مانند نرم‌ افزار سپیدار بهره مند شوند.

سپیدار ضمن ارائه نرم‌ افزار حقوق و دستمزد، به طراحی انواع نرم‌ افزار حسابداری فروشگاهی و شرکتی حرفه‌ ای پرداخته و آنها را در دسترس عزیزان قرار داده است. برای محاسبه مالیات بر حقوق سال آینده و دیگر سوالات در خصوص نرم‌ افزارهای حقوق و دستمزد و حسابداری  می توانید با کارشناسان مالی مجموعه ما در بخش پشتیبانی سپید حساب ویرا تماس بگیرید.

این صفحه را به اشتراک بگذارید .

به این مطلب امتیاز دهید .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

تماس با سپید حساب ویرا

حسابداری تولیدی سپیدار

بسته تولیدی سپیدار

  •  کاهش اتلاف مواد اولیه در خط تولید
  • کنترل خروج مواد اولیه از انبار
  • کنترل ورود محصولات به انبار محصول
  • تعیین حداقل و حداکثر موجودی هر کالا
دسته بندی های بلاگ