سپید_حساب_ویرا

انواع حسابداری

انواع حسابداری

فهرست مطالب

حسابدار یکی از مهم ترین اعضای هر مجموعه و شرکت به شمار می رود که وظایف مهمی مانند مدیریت حساب های شرکت، محاسبه حقوق و دستمزد، محاسبه بیمه یا تخمین سود و زیاد شرکت را برعهده دارد. افرادی که قصد دارند به عنوان یک حسابدار فعالیت داشته باشند، باید یکی از زیر شاخه های رشته حسابداری را انتخاب کنند. بعد از تحصیل در یکی از حوزه های حسابداری و آماده سازی رزومه قوی، امکان ورود به بازار کار وجود دارد.

حسابداری را بیشتر بشناسیم

رشته حسابداری شامل فعالیت هایی می شود که به جمع آوری داده های مالی، طبقه بندی و دسته بندی اطلاعات جمع آوری شده، تهیه گزارش های مالی و ارائه گرازش های منظم به مدیران و ذی نفعان مالی می پردازد. حسابداران باید با در نظر گرفتن اهداف شرکت، اتفاقات مالی احتمالی و پیش روی شرکت را تخمین بزنن و رویکردی مناسب را به مدیران پیشنهاد دهند. حسابداری به 9 زیر شاخه تقسیم می شود.

  1. حسابداری تولیدی
  2. حسابداری مدیریت
  3. حسابداری صنعتی
  4. حسابداری حقوقی
  5. حسابداری عمومی
  6. حسابداری مالی
  7. حسابداری دولتی
  8. حسابداری مالیاتی
  9. حسابرسی

در میان 9 شاخه ای که برای حسابداری تعریف می شوند، رشته های حسابداری دولتی، حسابداری مالیاتی،‌حسابداری تولیدی و حسابداری صنعتی موقعیت بهتری برای ورود به بازار کار دارند و درخواست برای استخدام فارغ التحصیلان این رشته ها بیشتر است.

حسابداری دولتی و بررسی تخلف ها

افرادی که در رشته حسابداری دولتی تحصیل می کنند، وظیفه بررسی حساب های مالی و گزارش های مالیاتی دستگاه های اجرایی را برعهده می گیرند. حسابداران دولتی باید به دنبال هر نوع تخلف در اطلاعات مالی ثبت شده باشند و در صورت مشاهده بدهکاری مالیاتی، گزارش تخلف را به مسئولین مربوطه ارائه دهند.

دولتی و بررسی تخلف ها 1

با داشتن مدرک فارغ التحصیلی در رشته حسابداری دولتی (accounting Governmental) می توانید بر اساس توانایی، سابقه کاری و مهارت های تخصصی در مشاغل حسابدار رسمی، حسابدار دولتی، حسابرس مالیاتی یا نماینده اجرایی خزانه داری فعالیت کنند.

حساسیت بالای رشته حسابداری مالیاتی

تحصیل در رشته حسابداری مالیاتی (Tax Accounting) حوزه فعالیت شما را محدود به بررسی پرونده ها و گزارش های مالیانی می کند. با توجه به اینکه امور مالیاتی نیاز به دقت بالا و حساسیت زیاد دارند، حسابداران مالیاتی باید تمرکز قوی داشته باشند.

بالای رشته حسابداری مالیاتی 1

حسابدار مالیاتی باید قوانین مالیاتی را به خوبی بشناسد و برای یافتن هر نوع تخلف مالیاتی، نکته بین و دقیق باشد. حسابداری مالیاتی شغلی پر استرس است؛‌ زیرا هرگونه اشتباه در این شغل منجر به جریمه های سنگین مالیاتی می شود.

حسابداری تولیدی و محاسبه بهای تمام شده

از مهم ترین ویژگی هایی که حسابداری تولیدی (Manufacturing accounting) را از دیگر رشته های حسابداری متمایز می کند، محاسبه بهای تمام شده است. حسابدار تولیدی باید بر اساس هزینه خرید اقلام مورد نیاز برای تولید محصول و دستمزد کارگران، هزینه نهایی ارائه کالا را محاسبه کند.

تعیین هزینه نهایی باید بر اساس نوسانات بازار و قدرت خرید مخاطبان محصول باشد. در کنار آن باید سود مناسبی را برای تولیدی به همراه داشته باشد تا شرایط ادامه فعالیت تولیدی فراهم شود. اگر بازار نوسان زیادی دارد، باید تخمین هزینه های آینده تولیدی نیز در تعیین قیمت کالا مورد بررسی قرار بگیرد.

هزینه های آشکار و نهان در حسابداری صنعتی

حسابداری صنعتی یا Cost Accounting شباهت زیادی به حسابداری تولیدی دارد؛ زیرا برای هر دو رشته حسابدار باید هزینه های خرید اقلام اولیه تولید محصول تا هزینه های پایانی را محاسبه کند. در آخر بر اساس مجموع هزینه ها باید قیمتی مناسب برای محصول نهایی پیشنهاد شود.

های آشکار و نهان در حسابداری صنعتی

در شرکت های صنعتی هزینه های پنهانی هم وجود دارند که یک حسابدار صنعتی باید به آن ها توجه داشته باشد. هزینه استهلاک ابزار آلات، هزینه تعمیرات یا هزینه هایی که باید به کارشناسان متخصص برای راه اندازی و بازبینی دوره ای تجهیزات پرداخت شود. تمام این موارد باید در هزینه های شرکت مورد توجه قرار بگیرند.

کلام پایانی

تقسیم بندی رشته حسابداری به زیر گروه های متعدد، این امکان را فراهم می کند که حسابداران نکات تخصصی بیشتری را آموزش ببینند و برای بازار کار آمادگی بیشتری داشته باشند. با اینکه اساس تمامی زیر شاخه های رشته حسابداری یکسان است؛‌ اما تفاوت های کمی میان رشته های گوناگون دیده می شود که به دلیل نیاز متفاوت کسب و کارها ایجاد می شوند.

این صفحه را به اشتراک بگذارید .

به این مطلب امتیاز دهید .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

تماس با سپید حساب ویرا

حسابداری تولیدی سپیدار

بسته تولیدی سپیدار

  •  کاهش اتلاف مواد اولیه در خط تولید
  • کنترل خروج مواد اولیه از انبار
  • کنترل ورود محصولات به انبار محصول
  • تعیین حداقل و حداکثر موجودی هر کالا
دسته بندی های بلاگ