سپید_حساب_ویرا

آشنایی با فرایند دادرسی مالیاتی

دادرسی مالیاتی

فهرست مطالب

دادرسی مالیاتی یکی از خدماتی است که توسط مشاوران مالیاتی انجام می‌شود و می‌تواند تا حد زیادی هزینه‌های مالیاتی شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف را کاهش دهد. به هر حال در ذات تعریف مفهومی حسابداری مشاوره نیز نهفته است و در برخی از شرکت‌ها حتی می‌توان بهره گرفتن از نظرات مشورتی افراد متخصص را جزء جدایی‌ناپذیر عملیات حسابداری دانست.
اگر میخواهید با فرایند دادرسی مالیاتی بیشتر آشنا شوید به شما پیشنهاد می کنیم که با گروه نرم افزاری ویراتیم شرکت سپید حساب ویرا تا انتهای مقاله همانند همیشه همراه باشید.

دادرسی مالیاتی یعنی چه؟

بر اساس قانون مالیاتی کشور همه شخصیت‌های حقیقی و حقوقی فعال در ایران اعم از ایرانی و خارجی، ایرانیانی که در خارج از کشور مشغول به کار هستند و کلیه کسانی که ساکن ایران نیستند اما از منابع داخل کشور درآمد کسب می‌کنند ملزم به ارسال اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی هستند. البته در این بین باید افراد و مشاغل معاف از مالیات را مستثنی دانست.

در نص صریح قانون مالیاتی کشور نوشته شده کسانی که اظهارنامه مالیاتی خود را به موقع ارسال نکنند یا به دلایل غیر قابل قبول از ارسال آن سر باز بزنند، باید در انتظار جریمه‌ها و تنبیه‌های مختلفی باشند. پس فرار مالیاتی را باید بدترین گزینه پیشِ روی صاحبان مشاغل و کسب‌وکار دانست. اما در شرایط فعلی که چرخ اقتصاد با قدرت سابق نمی‌چرخد و به قول معروف کُمِیت فعالیت‌های اقتصادی لنگ است، پرداخت مالیات بیشتر می‌تواند برابر با ورشکستگی یک کسب‌وکار باشد. پس به نظر شما در چنین وضعیتی چه باید کرد؟ راه اصلی برقراری تعادل میان مالیات که یکی از منابع درآمدی دولت‌ها در راستای اداره و توسعه کشورهاست و حمایت از بخش خصوصی چیست؟ اینجاست که دادرسی مالیاتی موضوعیت پیدا می‌کند.

در حقیقت باید مشاوره مالیاتی را راه‌حل اصلی برقراری تعادل میان درآمدهای دولت و حیات شرکت‌های کوچک و بزرگ مخصوصا در شرایط بحران‌های اقتصادی دانست. به طور کلی خدمات مشاوره مالیاتی به 2 گروه پیشتیبانی مالیاتی و دادرسی مالیاتی دسته‌بندی می‌شوند.

آموزش دادرسی مالیاتیتفاوت پشتیبانی و دادرسی مالیاتی

خدمات مشاوره‌ای در زمینه امور مالیاتی که جهت آگاه ساختن کسب‌وکارها، سازمان‌ها و مشاغل گوناگون از قوانین مالیاتی به آنها ارائه می‌شود را تحت عنوان پشتیبانی مالی تعریف می‌کنند. مشاوران مالی با پشتیبانی مالیاتی از کسب‌وکارها و آگاه ساختن آنها از قوانین و تبصره‌های موجود شرایطی را به وجود می‌آوردند که آنها در چارچوب قانون کمترین مالیات ممکن را بپردازند. بر این اساس پشتیبانی مالی مجموعه خدماتی را شامل می‌شود که مربوط به پیش از ارسال اظهارنامه مالیاتی هستند.

اما در طرف مقابل دادرسی مالیاتی به مجموعه اقداماتی اطلاق می‌شود که پس از ارسال اظهارنامه مالیاتی صورت می‌گیرد. سیستم نسبتا جدید خوداظهاری جهت پرداخت مالیات مودیان مالیاتی موجب شده گاهی میزان مالیات تعیین‌شده توسط کارشناسان مالیاتی رد شود و مبلغ بسیار بالاتری جای آن را بگیرد. موردی که در اوضاع فعلی اقتصاد کشور و مشکلات مختلفی مانند تحریم، پاندمی بیماری کرونا و معضلات دیگر برای کسب‌وکارهای آسیب‌پذیر در حد یک فاجعه بزرگ برآورد می‌شود. اما در چنین شرایطی چه باید کرد؟ راهی برای اعتراض به مبلغ تعیین‌شده و کاستن از آن وجود ندارد؟ بدون شک راه‌حلی موجود است.

مالکان کسب‌وکارها و مشاغل پس از ابلاغ برگه تشخیص مالیات 30 روز فرصت دارند تا از اظهارنامه مالیاتی ارسالی توسط خود دفاع و به مبلغ تعیین‌شده یا نحوه و شرایط پرداخت مالیات اعتراض کنند. پس از این اعتراض است که داستان دادرسی مالیاتی استارت می‌خورد.

چرخه دادرسی مالیاتی

مهلت اعتراض نیز تا ۳۰ روز پس از ابلاغ به مودی مالیاتی است.

دادرسی مالیاتی توسط چه کسی انجام می شود؟

فرآیند دادرسی مالیاتی می‌تواند توسط مودی مالیاتی اعم از حقیقی و حقوقی، مشاوران و وکلای مالیاتی انجام شود. به همین دلیل مشاورانی که دادرسی مالیاتی را انجام می‌دهند باید تسلط بالایی بر قوانین مالی و حقوقی کشور و استانداردهای سازمان حسابرسی داشته و از تجربه کافی در این زمینه برخوردار باشند. البته این مشاوران مالیاتی برای انجام دادرسی مالیاتی الزاما نباید به درجه وکالت رسیده باشند و دریافت وکالت‌نامه از صاحبان کسب‌وکار برای رسیدگی به این مورد کفایت می‌کند.

مراجع دادرسی مالیاتی

دادرسی مالیاتی چند مرحله است؟

  1. رئیس اداره امور مالیاتی مرتبط با نوع و محل فعالیت کسب‌ و کار
  2. هیات حل اختلافات مالیاتی
  3. شورای عالی مالیاتی
  4. هیات سه‌نفره وزارت اقتصاد و دارایی
  5. دیوان عدالت اداری

آیین دادرسی مالیاتی

چطور باید به برگ تشخیص مالیات اعتراض کنیم؟

اعتراض به برگ تشخیص مالیات در همه موارد به رقم مالیات تعیین شده برای مودی مربوط نیست و در برخی موارد به نحوه پرداخت رقم مالیات ربط دارد.

مودی در صورتی که اعتراضی به برگ تشخیص مالیات داشته باشد می تواند وکیلی برای انجام چرخه دادرسی مالیاتی انتخاب کند. مودی یا وکیل تام الاختیار از جانب مودی باید فرم های ویژه اعتراض را تکمیل کرده و دفاتر و اسناد را نیز به صورت کتبی ارائه کنند و برای بررسی مجدد و بازنگری درخواست دهند.

این فرم که توسط مودی یا نماینده رسمی او تدوین می شود باید به سازمان امور مالیاتی ارائه و در قبال آن رسید دریافت شود.

چه با مسائل مالیاتی دست و پنجه نرم می‌کنید و چه مشکلی در این زمینه ندارید، هرگز پیشنهاد نمی‌کنیم مسائل حسابداری کسب‌وکار خود را سرسری بگیرید و به‌صورت غیرتخصصی انجام بدهید. استفاده از خدمات مالی سپیدار، گزارشات سپیدار به‌عنوان بهترین نرم‌افزار حسابداری و آموزش گزارش ساز سپیدار به همه نیروهای ذیربط از جمله مدیران ارشد و حسابداران موجب می‌شود کمتر به مشکلات مالی بر بخورید. در شرایط اقتصادی فعلی باید حتما به کمک تخصص و فناوری به این ضرب‌المثل عمل کنید: «پول‌های کوچک را نگه دارید، پول‌های بزرگ خودشان خود را نگه می‌دارند.» اگر به دنبال نمایندگی سپیدار در تهران می‌گردید، در انتظار چه هستید؟ هم‌اکنون با ویراتیم تماس بگیرید.

این صفحه را به اشتراک بگذارید .

به این مطلب امتیاز دهید .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

تماس با سپید حساب ویرا

حسابداری تولیدی سپیدار

بسته تولیدی سپیدار

  •  کاهش اتلاف مواد اولیه در خط تولید
  • کنترل خروج مواد اولیه از انبار
  • کنترل ورود محصولات به انبار محصول
  • تعیین حداقل و حداکثر موجودی هر کالا
دسته بندی های بلاگ