سپید_حساب_ویرا

انواع هزینه از نظر ارتباط با فعالیت شرکت‌های تولیدی

انواع هزینه از نظر ارتباط با فعالیت شرکت_های تولیدی

فهرست مطالب

حسابداری به زیر شاخه‌ های متعددی تقسیم می شود تا نیاز کسب و کارهای گوناگون برطرف شود. با اینکه اساس رشته حسابداری یکسان است؛ اما برخی جزئیات به تناسب مشاغل، تفاوت دارند و حسابداران باید به این نکات توجه داشته باشند. در حسابداری شرکت تولیدی باید تمامی هزینه های تولید مورد توجه قرار بگیرند و در آخر قیمت نهایی محصول به گونه ای تعیین شود که سودآوری تولیدی را تضمین کند.

شرکت تولیدی چیست؟

در شرکت های تولیدی، هدف از راه اندازی کسب و کار، تولید یک محصول و فروش آن در بازار است. تولیدی ها با تهیه مواد اولیه مناسب، کالایی را تولید می کنند که نیاز بازار را برطرف می کند. در مسیر تولید کالا، کارگرانی مشغول فعالیت هستند که برخی از آن ها باید در زمینه کار با دستگاه ها و تجهیزات تولیدی تخصص داشته باشند.

انواع هزینه از نظر ارتباط با فعالیت شرکت‌های تولیدی

انواع هزینه از نظر ارتباط با فعالیت شرکت_های تولیدی

در شرکت های تولیدی هزینه ها به دو زیر شاخه هزینه های مستقیم و هزینه های غیر مستقیم تقسیم می شوند. هزینه های مستقیم و غیر مستقیم به چندین بخش تقسیم می شوند تا محاسبه آن ها آسان تر باشد. هزینه های ثابت، هزینه های کل، هزینه های متغیر، هزینه های متوسط و هزینه های نهایی انواع هزینه در شرکت های تولیدی هستند.

1.    توجه به هزینه های ثابت تولیدی

برخی از هزینه های مجموعه های تولید کننده کالا و محصول، با گذر زمان ثابت می مانند. این هزینه ها با تغییر نرخ تولید محصول، تغییر نمی کنند و همواره بخش ثابتی از هزینه های تولیدی به شمار می روند. هزینه‌ های نگهداری و تعمیرات، هزینه های بازاریابی و تبلیغات، هزینه اجاره یا وام های دریافتی بخشی از هزینه های ثابت هستند. هزینه های ثابت نوعی هزینه غیر مستقیم محسوب می شوند و روی هزینه نهایی کالا اثر دارند.

2.    تأثیر هزینه متغیر روی قیمت کالا

هزینه متغیر در دسته هزینه های مستقیم قرار می گیرند و در مسیر تولید یا فروش تغییر می کنند. حقوق و دستمزد کارگران، هزینه های تهیه مواد خام اولیه، هزینه های بسته بندی محصولات و هزینه های انرژی مورد نیاز برای فعال بودن خط تولید، در دسته هزینه های متغیر قرار دارند.

3.    محاسبه هزینه کل شرکت تولیدی

هزینه کل مهم ترین بخش محسوب می شود و اساس محاسبه سایر هزینه ها خواهد بود. برای اینکه هزینه کل را به دست بیاورید، باید مجموع هزینه های ثابت و هزینه های متغیر را محاسبه کنید. از هزینه کل برای محاسبه هزینه متوسط (میانگین) یا هزینه نهایی استفاده می شود.

4.    میانگین هزینه ها برای تخمین سودآوری

شرکت تولیدی چیست؟

برای اینکه هزینه متوسط یا میانگین را به دست بیاورید، باید هزینه کل را بر مقدار خروجی تولید شده تقسیم کنید. میانگین هزینه و رسم نمودار آن به حسابداران کمک می کند که بازده تولیدی را محاسبه کنند. اگر تولید کم باشد، میانگین هزینه ها بالا خواهد بود؛ چون هزینه های متغیر و ثابت بالا هستند. هر چه میزان تولید افزایش یابد، هزینه متوسط کاهش می باید و بازده تولیدی افزایش خواهد داشت.

5.    هزینه نهایی را محاسبه کنید

هر زمان هزینه کل بر اساس حجم تولید یا ساخت محصولات تغییر کند، به آن هزینه نهایی گفته می شود. برای محاسبه هزینه نهایی باید هزینه کل را به تغییرات مقادیر تولید کالا یا ساخت محصول تقسیم کنید. حسابداران با محاسبه هزینه نهایی می توانند شانس سودآوری یک خط تولید را تخمین بزنند‌ و از زیان مالی شرکت تولیدی جلوگیری کنند.

کلام پایانی

در شرکت تولیدی هزینه های به بخش های متعددی تقسیم می شوند و محاسبه کردن قیمت نهایی محصول دشوار می شود. برای تعیین هزینه نهایی محصولات تولید شده و مشخص شدن قیمت هر کالا در بازار، باید به هزینه های ثابت، هزینه های متغیر، هزینه های کل و هزینه های متوسط تولیدی توجه داشته باشید. توجه به هزینه های کوتاه مدت و بلند مدت تولیدی منجر به بازده مناسب تولید و سودآوری کسب و کار می شود. (سپید حساب ویرا؛ نماینده سپیدار شرق تهران : 02158194000)

این صفحه را به اشتراک بگذارید .

به این مطلب امتیاز دهید .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

تماس با سپید حساب ویرا

حسابداری تولیدی سپیدار

بسته تولیدی سپیدار

  •  کاهش اتلاف مواد اولیه در خط تولید
  • کنترل خروج مواد اولیه از انبار
  • کنترل ورود محصولات به انبار محصول
  • تعیین حداقل و حداکثر موجودی هر کالا
دسته بندی های بلاگ